El Barça arrenca l'era de Montjuïc amb victòria i títol al Trofeu Joan Gamper contra el Tottenham Hotspur (3-2). Els blaugrana s'han endut la copa en un partit vibrant i amb diversos noms propis. Robert Lewandowski, Ferran Torres, Ansu Fati i Ez Abde han estat els golejadors culers, però Laimne Yamal ha estat la gran figura.

Tres gols per animar el Gamper

Després d'una presentació descafeïnada, sense Ousmane Dembélé ni Franck Kessie, i en un estadi mig buit, l'equip ha arrencat de la millor manera. Un equip molt titular i el possible 11 que comenci la Lliga el proper cap de setmana. I s'han notat les ganes de convèncer en el nou estadi, ja que en la primera ocasió del partit, Lewandowski ha enviat la pilota al fons de la xarxa (1-0). Gran mèrit de l'inici de la jugada d'Oriol Romeu i una gran assistència de Raphinha, molt persistent des de la banda dreta de l'atac culer.

El Barça, veient que el Tottenham estava a l'expectativa, ha seguit generant perill. Raphinha ha pogut fer el segon gol al minut 5 i novament el davanter polonès al minut 19 des de molt lluny. Els blaugrana, sense patir i sent superiors amb la pilota sota el seu control, ha tingut diversos noms destacats. Romeu, sempre corregint i contundent, amb Frenkie de Jong fent bones conduccions, amb Eric Garcia creient-se titular i amb Marc-André Ter Stegen fent intervencions de mèrit.

Però quan el Barça ha abaixat el ritme, els anglesos han dit la seva. Relaxament defensiu culer i empat del Tottenham al minut 24 després d'un pal i la posterior gran rematada d'Oliver Skipp (1-1). Mals moments del Barça que s'han confirmat les molèsties de Ronald Araujo a la mitja hora de joc i ha deixat el seu lloc al capità Sergi Roberto. I abans del descans, segon gol anglès, amb doblet d'Skipp, després d'una bona rematada de cap a una centrada lateral (1-2). El Barça ha afluixat el ritme i ha vist com la falta de protagonisme de Pedri González i Pablo Gavi l'ha perjudicat.

Sergio Reguilón Oriol Romeu Barça Tottenham / Foto: EFE
Sergio Reguilón i Oriol Romeu jugant el Trofeu Joan Gamper / Foto: EFE

La revolució de Lamine Yamal

I més que un amistós semblava un partit oficial, ja que cap equip ha fet canvis durant la mitja part. Els 35.224 espectadors presents a l'Estadi Olímpic Lluís Companys (49.472 són les localitats disponibles) han seguit gaudint d'un ritme creixent. Gavi ha estat a punt de fer l'empat, però ha estat massa lent just abans de xutar. Igual que Lewandowski, amb la canya preparada per fer el seu segon gol. O Pedri, sorprenent des del carril central. Però el Tottenham, molt ordenat i sabent a què juga, ha evitat els gols culers.

I ja al quart d'hora del segon temps han arribat els canvis en massa per part del Barça. Han deixat el camp Lewandowski, Raphinha, Gavi, Pedri, Balde i Ter Stegen, i han entrat Ferran Torres, Ansu Fati, Ez Abde, Ilkay Gündogan, Marcos Alonso i Iñaki Peña. I ha estat el valencià, jugant de davanter centre, i l'extrem marroquí els que han espantat el Tottenham en les primeres ocasions que han tingut.

Després d'uns minuts amb oportunitats per als dos equips han acabat entrant Lamine Yamal i Fermín López. I en la primera acció d'atac que ha tingut Lamine, passada a Ferran Torres i empat del Barça al minut 81 (2-2). I després ha arribat una gran ocasió d'Abde i una altra de Marcos Alonso a pilota aturada. Però novament amb una acció de fantasia de Lamine Yamal, passada cap a Ferran Torres i definició perfecta d'Ansu Fati per donar avantatge culer al Gamper (3-2). Però això no ha estat tot perquè una nova acció d'atac iniciada per Lamine Yamal ha acabat amb la sentència d'Abde (4-2).

El Barça torna a guanyar el seu trofeu i arrenca la nova era a Montjuïc amb victòria i títol.