El Barça ha conclòs la fase de grups de la Champions League amb molt males sensacions, amb una sorprenent derrota contra l'Anvers (3-2), que arribava al partit com l'únic equip de tota la competició que encara no havia sumat ni un sol punt. Els belgues, de fet, no havien guanyat mai un partit de la lligueta de la Champions. A més de pels 2,8 milions d'euros que estaven en joc, el partit era molt important perquè el Barça recuperés sensacions després de la frustrant derrota contra el Girona en l'última jornada de la Lliga, un 2-4 dolorós que ha obert la capsa de Pandora. Lluny de foragitar els fantasmes, el Barça ha tornat a defraudar, malgrat que la bola amb el seu nom serà al bombo dels primers de grup en el sorteig de dilluns vinent.

Xavi Hernández, com era previsible, ha apostat per un onze farcit de novetats, en el qual les dues màximes sorpreses han estat les titularitats d'Héctor Fort, lateral dret del filial, i de Lewandowski, un dels jugadors que no van entrar en la primera convocatòria, per la qual cosa s'intuïa que seria suplent. Amb Iñaki Peña a la porteria, la resta de la defensa l'han format Koundé i Christensen a l'eix, amb Alejandro Balde com a lateral esquerre. En el centre del camp han tornat a l'equip Oriol Romeu, defenestrat en els últims partits, i Sergi Roberto, que tornava de lesió, als quals s'ha afegit Fermín López. I a dalt, al costat de Lewandowski, han jugat Ferran Torres i Lamine Yamal.

Anvers celebració gol / Foto: EFE
Els jugadors de l'Anvers, celebrant l'1-0 en el partit contra el Barça / Foto: EFE

Un Barça desdibuixat

L'inici de partit ha estat un autèntic desastre. I és que poc després que el marcador indiqués el minut 1 ha arribat el gol de l'Anvers. L'1-0, a més, ha arribat en una errada colossal dels blaugrana en la sortida de la pilota. Iñaki Peña arrisca en donar-li una pilota complicada a Oriol Romeu, que falla en la passada a Sergi Roberto. La pilota cau als peus de Vermeeren, que marca amb un fort xut. Lluny de reaccionar, el Barça ha quedat tocat. L'Anvers ha endarretit les seves línies, per la qual cosa els blaugrana s'han quedat amb la possessió, encara que no s'ha traduït en ocasions de gol. De fet, la sensació de perill era de l'Anvers, que ha buscat el 2-0 en centrades laterals.

I en un córner de l'Anvers ha nascut l'1-1. El Barça ha fabricat un ràpid contraatac liderat per Lamine Yamal, que s'ha inventat una gran assistència per a Ferran Torres, que ha controlat la pilota i ha marcat amb un potent xut. (35'). Sense merèixer-ho, el Barça aconseguia anar-se'n al descans amb totes les opcions d'emportar-se els 3 punts.

Jules Kounde Amberes Barça / Foto: EFE
Jules Koundé, en una acció de l'Anvers-Barça / Foto: EFE

Cop rere cop

L'avís, però, ha servit de poc, ja que la segona part ha començat com la primera, amb un gol de l'Anvers. Per a sort per al Barça, el 2-1 ha estat anul·lat per un fora de joc mil·limètric. Just després, Lamine Yamal ha disparat al travesser, una jugada que ha acabat amb l'expulsió de Sergi Roberto, una decisió que l'àrbitre ha rectificat en veure la repetició, ja que l'entrada era mereixedora només de targeta groga. I de l'ensurt de la vermella s'ha passat a l'ensurt del marcador, ja que després d'un altre error d'Oriol Romeu, ara sí, ha arribat el 2-1, de Janssen.

El gol ha fet reaccionar Xavi Hernández, que ha donat entrada a Cancelo, Pedri i Gündogan, per buscar la remuntada. I el canari ha estat molt a prop d'empatar en el minut 65, quan s'ha quedat sol davant del porter, encara que ha vist com un defensa li treia la pilota en l'últim instant. En el tram final, el Barça ha tancat en la seva àrea a l'Anvers, que encara i així no ha dubtat a sortir al contraatac sempre que ha pogut. I el descompte ha tornat a ser un dur cop per al Barça. En el minut 91, Marc Guiu ha aconseguit el 2-2, amb una contundent rematada amb el cap, però només un minut després ha arribat el 3-2, obra d'Ilenikhena, en un altre desajust defensiu dels blaugrana.