Si no hi ha gols, no hi ha alegria. El Barça s'ha perdut al seu estadi i no ha guanyat un partit per primera vegada en aquesta temporada al Camp Nou. La irregularitat, la falta d'idees en atac i la pèrdua de la capacitat d'intimidació s'ha fet evident en el partit de Champions League contra l'Slavia de Praga (0-0), però els blaugrana mantenen el liderat.

L'esperit derrotista de Llevant

Encara mantenint l'esperit derrotat i terrorífic del partit al camp del Llevant, amb la derrota a la retina, el Barça ha intentat canviar el xip a la Champions. Però no ho ha aconseguit. Ja a Praga va veure com l'Slavia, a priori el més dèbil del grup, li posava en dubte els tres punts que al final es va endur. I al Camp Nou la dinàmica ha estat la derrotista.

Ernesto Valverde ha apostat per un equip de llebres, amb Dembélé, Semedo, Jordi Alba, Arturo Vidal, Griezmann... i no estranya que els txecs fessin més de Barça que el mateix Barça. Possessió per als visitants i els culers a veure-les passar. La poca afició present en els primers minuts del partit, degut a què el duel ha estat en hores inusuals a Europa, ha patit de valent.

barça slavia dembele efe

Olayinka, el futbolista que a Praga es va fer l'autogol que els va condemnar contra els blaugrana, semblava el Dembélé de les millors ocasions. Semedo, Piqué, Lenglet i Jordi Alba han estat superats constantment en defensa. I en atac només el lateral portuguès semblava tenir intencions de fer gol.

Busquets i De Jong han tingut més feina de l'esperada i només Arturo Vidal, el futbolista més lluitador sobre la gespa, ha realçat els ànims decaiguts dels culers. Ni els tímids atac dels francesos Griezmann i Dembélé, inoperants, han semblat escalfar la freda tarda barcelonina.

Esperança en Messi i Fati

Passaven els minuts i Ter Stegen s'ha hagut de convertir en més protagonista del que tocaria, i Messi, el que sempre hi és, semblava desaparegut. El 4-2-3-1, amb el '10' de davanter centre per falta de Luis Suárez, no ha servit per controlar ni el partit ni el rival. En els primers 45 minuts, per oblidar per al Barça, només se'n salva una jugada de mestre de Messi, que s'ha recorregut mig camp en una cursa que semblava el Ronaldo Nazário dels millors temps, però que ha acabat amb la pilota tocant la creueta de la porteria de l'Slavia.

Messi Barca Slavia Champions EFE

I tot i passar els minuts i canviar una mica l'esperit a la segona part, la dinàmica no ha canviat. De la possessió txeca s'ha passat a un joc de contraatacs. El Barça ha apostat per l'intercanvi de cops.

Sergi Roberto, que ha entrat al descans pel lesionat Jordi Alba, ha estat a punt de marcar al minut 55. I quatre després el VAR ha anul·lat un gol d'Arturo Vidal per un fora de joc de Messi per centímetres.

Valverde, totalment incrèdul en aconseguir la victòria, ha hagut de recórrer a la il·lusió d'Ansu Fati (que ha entrat per Dembélé) i a les cames de Rakitic (que ha entrat per Busquets). I ha estat la millor decisió possible. Vint minuts per a la esperança.

pique barça efe

El jove Ansu Fati, de 17 anys recent fets, ha estat el jugador més atrevit del segon temps. Ni un quart de partit per mostrar les seves ganes, la seva fantasia amb la pilota als peus i també la seva visió. Una assistència seva ha estat a punt d'acabar en gol de Messi, però el porter rival ha continuat sent inexpugnable a l'estadi culer.

I els 90 minuts han acabat sense gols. Com a Dortmund. El Barça ha tornat a demostrar que ha perdut el seu futbol i la seva capacitat ofensiva. La irregularitat arriba per primera vegada a l'estadi i també per primera vegada no es guanya a casa aquesta temporada. El Barça continua sent líder al grup de Champions i es queda sense marcar al Camp Nou després de 45 partits consecutius. El Barça també s'ha perdut a casa.