Fa massa partits que el Barça camina a prop de l'abisme, que voreja la derrota. Ho va evitar contra el Celta, el Mallorca i el Porto, enfrontaments en els quals no va deixar una imatge gens positiva, i ho ha tornat a fer aquest diumenge, contra el Granada (2-2), un mal partit del Barça que els blaugrana han anat perdent des dels 17 segons i que no han empatat fins al minut 86. En el temps de descompte, Joao Félix ha aconseguit el 2-3, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc posicional de Ferran Torres, una decisió molt polèmica que ha evitat que el Barça s'acabés emportant els 3 punts del Nuevo Los Cármenes.

Amb la infermeria plena d'efectius, ja que Xavi Hernández no podia comptar amb Pedri, Frenkie de Jong, Raphinha i Lewandowski, l'entrenador no tenia massa opcions per innovar, però tot i així hi ha hagut sorpresa, la titularitat de Fermín, que ha format centre del camp al costat de Gündogan i Gavi, la qual cosa ha suposat la suplència d'Oriol Romeu. L'altra novetat ha estat la titularitat de Christensen, que ha format dupla a l'eix al costat de Koundé, ja que Araujo va acabar molt cansat el partit contra el Porto. La resta de l'onze ha estat el previst, amb Joao Cancelo i Balde en els laterals i Lamine Yamal, Ferran Torres i Joao Félix en la línia ofensiva.

Bryan Zaragoza celebrant un gol seu contra el Barça / Foto: EFE
Bryan Zaragoza, celebrant un gol contra el Barça / Foto: EFE

Una primera part per oblidar

L'inici de partit del Barça ha estat desastrós. Els blaugrana, que treien des del centre del camp, han perdut la possessió i han encaixat l'1-0 en només 17 segons, en un gran xut de Bryan Zaragoza, una de les grans sensacions d'aquest inici de temporada. El gol ha fet molt mal al Barça, que ha vist com tot el guió previst no servia per a res. Tocava remar a contracorrent des de l'inici. El Granada, amb un 5-3-2 molt defensiu, li ha cedit la pilota els blaugrana, que han tardat a sentir-se còmodes. La primera ocasió no ha arribat fins al minut 17, en una pilota rebotat que Joao Félix ha rematat a la mitja volta, encara que sense espai per superar el porter. I en el minut 21 ha estat el torn de Gavi, que ha vist com Ferreira enviava el seu xut a córner. En el minut 24 ha estat el torn una altra vegada i Joao Félix, que no ha trobat porteria per molt poc. Semblava que l'empat era qüestió de temps, però el que ha tornat a marcar ha estat el Granada. Pilota en llarg que caça Bryan Zaragoza, que després de dos retalls a Koundé supera Ter Stegen amb un xut amb l'exterior del peu, un golàs que, de nou, ha deixat tocat el Barça (29).

I tot s'ha complicat encara més per al Barça en el minut 39, quan Jules Koundé s'ha lesionat el genoll en una acció desgraciada, ja que Gavi li cau a sobre en desviar un xut del Granada que s'havia produït en una jugada que havia d'estar anul·lada per un fora de joc molt clar. Malgrat l'adversitat, que al Barça li estava sortint tot del revés, els blaugrana han tingut premi abans del descans, en una assistència de Joao Félix per a Lamine Yamal, que retalla les distàncies i es converteix en el golejador més jove en la història de la Lliga, amb 16 anys i 87 dies.

Lamini Yamal i Fermín celebrant el primer gol del Barça contra el Granada / Foto: EFE
Lamini Yamal, després de marcar el 2-1 en el Granada-Barça / Foto: EFE

Empat i polèmica final

En la segona part s'ha intensificat el domini del Barça, davant d'un Granada sense problemes per defensar molt enrere. I és que els blaugrana han continuat tenint problemes per generar ocasions clares de gol. En el minut 54 ho ha intentat Fermín, amb una volea que ha atrapat Ferreira. La rèplica ha estat per a Lucas Boyé, en una rematada de cap que ha sortit fos per molt poc (59). La primera gran ocasió del Barça ha arribat en el minut 69, en una falta executada per Gündogan que ha rematat Araujo. La pilota ha caigut a peus de Ferran Torres, que no ha pogut empènyer la pilota al fons de la porteria.

En el tram final, el Barça ha aconseguit tancar el Granada en l'àrea. En el minut 77 ha arribat una ocasió molt clara, un revers fantàstic d'Araujo, que ha disparat fora per molt poc. Finalment, el Barça ha aconseguit l'empat, en un centre d'Alejandro Balde que Sergi Roberto ha rematat al fons de la porteria. Tot seguit, Bryan Zaragoza ha estat a punt de marcar, però ha disparat al pal. I ja quan el partit agonitzava ha arribat la jugada polèmica, protagonitzada per Soto Grado, el mateix àrbitre que no va concedir un penal gaire clar sobre Gavi en el partit de Getafe. Centre des de la banda dreta que Joao Félix remata al fons de la porteria. El gol, que era el 2-3, ha estat anul·lat per un fora de joc mil·limètric i posicional de Ferran Torres.