El Barça s'ha imposat al Kielce als penals de la final de la Lliga de Campions d'handbol (32-32, i 5-3 als penals) i ha guanyat l'11è títol europeu de la seva història. El Lanxes Arena de Colònia, a Alemanya, ha acollit la tercera final consecutiva del Barça, la 16a de la seva història. A les semifinals, els blaugrana van guanyar al Kiel (30-34), i els polonesos van batre al Veszprem per 35-37.

El Barça s'avança a la primera part

L'equip de Carlos Ortega ha iniciat el partit amb les idees clares, molt segur i sense nervis, amb una bona defensa. Durant més de 20 minuts el Barça ha estat per davant a l'electrònic, controlant un partit amb un ritme ràpid, però que guanyaria en intensitat més tard, al segon temps.

Els primers 30 minuts han estat força igualats. Els jugadors del Barça han estat ben posicionats, el que els ha aportat confiança i seguretat. El Kielce, en canvi, ha triat la força i el físic dels seus jugadors i ha assolit l'empat durant uns pocs minuts. L'equip polonès no s'ha desenganxat gaire del seu rival al marcador. Un jugador a destacar a la primera part és el valuosíssim Aleix Gómez, l'extrem dret del Barça, format al planter blaugrana, qui sempre acostuma a ser un jugador determinant per a Carlos Ortega.

A la primera part, hi havia més de mitja selecció espanyola a la pista entre els dos equips. Per part del Kielce, els germans Dujshebaev, fills de l'entrenador, Dani i Alex, i Miguel Sánchez-Migallón. Finalment, el primer temps ha acabat amb un resultat molt just de 14-13 favorable al Barça.

Electricitat a la segona part

Durant els primers minuts de la segona meitat, tot semblava que anava a la mateixa línia. Molta igualtat, tant a la pista com al marcador, tot i que el Kielce ha posat una marxa més per a posar-se per davant. Gonzalo Pérez de Vargas ha hagut de salvar els mobles en diverses ocasions. El Barça no ha posat les coses gens fàcils al Kielce, que ha pres la iniciativa, i ha continuat jugant el seu partit, recuperant el nivell de la primera part.

El partit continuava igualat, el Barça no s'ha rendit i el Kielce, que estava jugant millor a la segona part, no ha assolit desenganxar-se. Tots dos equips han mostrat una altíssima intensitat, i s'ha girat la truita a partir dels darrers deu minuts en un partit que s'ha obert de cop. Qualsevol dels dos equips ha fet mèrits per a cridar victòria.

El Barça ha comès una errada colosal a l'última jugada. Fábregas i Petrus han saltat sobre Kulesh, qui tenia la pilota, i han deixat sol al pivot, Karalec, qui ha marcat el gol de l'empat, determinant per dur el partit a la pròrroga (28-28).

Una pròrroga vibrant i el Barça, campió als penals

El partit ha continuat igualat, i cap dels dos equips ha fet el cop al damunt la taula. El partit ha finalitzat 32-32 i s'ha decidit als penals. Ludo Fábregas ha convertit el penal decisiu i el Barça ha guanyat la Lliga de Campions (37-35).

Imatge principal: el Barça celebra el títol de la Champions a Colonia / EFE