El Barça està viu després d'un fluix partit i aconsegueix un meritori empat contra el Reial Madrid (1-1). La semifinal de la Copa del Rei queda ben oberta i continua igualada després dels gols de Lucas Vázquez i Malcom. I Leo Messi, que només ha jugat trenta minuts, ha acabat calmant el Camp Nou.

Intranquils i desfets

Sense Leo Messi d'inici tot és diferent. L'argentí sempre marca les diferències, porta la batuta de l'equip i sap com superar qualsevol rival. Però sense ell el partit ha costat molt. Arthur portava el timó des del mig del camp i Malcom intentava fer de '10'. I Semedo, un factor de velocitat per intentar frenar el ràpid Vinícius. La resta, els esperats.

El Madrid, sense Bale de titular, i amb Vinícius, Lucas Vázquez i Llorente, també s'ha presentat amb algunes sorpreses i canvis de galons. Però els blancs, jugant primer a camp contrari, han sabut tenir l'empenta que li ha faltat al Barça a l'inici del partit.

suarez varane barça madrid efe

Aquest fet, combinat amb alguna imprecisió del Barça, ha acabat amb un primer cop a tots els culers presents al Camp Nou. Les estelades, la independència i la llibertat dels presos polítics i de Sandro Rosell han passat a un segon terme.

Era només el minut cinc quan ha aparegut Lucas Vázquez, que ha aprofitat una molt bona combinació entre Vinícius i Benzema, i ha fet el primer gol del partit. Ter Stegen, que tornava a jugar a la Copa per la lesió de Cillessen i després de fer-ho per última vegada al gener del 2017, no ha pogut fer res per aturar la diana blanca.

A partir d'aquí, amb el Barça tocat, s'ha hagut de tornar a remar a contracorrent. Obligats de nou a una remuntada, aquesta vegada contra el Madrid. Però ha costat més de l'esperat. Els blancs, molt ben situats i esperant els moviments fallits dels blaugrana, han estat tranquils. El Barça, de la seva banda, només ha pogut relaxar-se quan ha tingut la possessió. Arthur ha fet un pas endavant, Malcom no ha deixat d'intentar els uns contra uns, i poc més.

malcom keylor efe

Efecte Messi

Però el partit s'ha anat posat a to perquè Messi tingués la seva mitja hora de partit. El Camp Nou corejava el seu nom mentre el Barça es recuperava a base de pilota. El control dels blaugrana ha arribat al segon temps, i l'efecte Messi ha estat efectiu.

L'argentí ha començat a escalfar a la banda i ha arribat l'empat. Lenglet assisteix amb una passada llarga a Jordi Alba, Keylor Navas rebutja, després Suárez xuta al pal i el rebot acaba als peus de Malcom, que es redimeix amb un gol. Tot això amb l'amenaça del '10'.

I al minut 62 ha entrat Messi, just després d'Arturo Vidal i minuts abans que Aleñá. Aleshores el Barça s'ha fet l'amo del partit. L'empat a un gol no era dolent i tots dos equips ho sabien. La resta del partit ha estat més calmat, amb algunes excursions blanques i blaugranes, però res més.

Encara queden almenys 90 minuts més a Madrid, on tot es decidirà. Eliminatòria oberta, però amb un bon marcador del Barça després d'un partit en què ha anat de menys a més. I a més, segueix el malson contra el Madrid a la Copa, augmentant els 22 anys sense guanyar al Camp Nou.