El Barça  ha presentat un recurs contenció administratiu perquè se suspengui la prohibició d'entrar al Vicente Calderon durant la final de la copa del Rei entre el Barça Sevill amb l'estelada. És un recurs especial per a la protecció de drets fonamentals i inclou una petició de mesura cauterlar de suspensió de la resolució que va anunciar aquest dimecres la delegada del govern a la Comunitat de Madrid. La petició és idèntica a la que presenta també Drets, amb el suport d'Omnium, l'ANC i la Plataforma pro seleccions catalanes

El fonament jurídic del recurs es basa en la vulneració del dret fonamental a la llibertat d'expressió i en la falta de fonament de la mesura "perquè presumposa una voluntat ofensiva en l'exhibició de banderes estelades", diu el club.

La delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, va anunciar dimecres passat que no deixarien entrar cap estelada basant-se a l'article 66 de la llei de l'Esport i en el qual es prohibeix l'exhibició de símbols violents o racistes, armes i material pirotècnic en els espectacles esportius. El Barcelona va emetre una nota el mateix dimecres en la qual defensava la llibertat d'expressió dels seus socis i aficionats i mostrava el seu desacord amb la decisió de la delegada del govern espanyol, que va demanar que col·laborés amb generar un bon clima de cara al partit. Alhora, va reclamar a Dancausa que respectés l'honorabilitat i no provoqués incomoditats a les institucions implicades en la final. 

Tanmateix, Concepción Dancausa va ratificar la seva decisió en considerar l'estelada una bandera il·legal, segons va dir a Onda Cero.

Bartomeu anirà al camp

No està en discussió que el president del club, Josep Maria Bartomeu, no assisteixi a la final. Hi anirà. Tal com diu Vilarrubí, la junta entra en un període de reflexió sobre altres temes institucionals. És a dir, els actes al marge de la final, com el dinar que es fa al Vicente Calderón el dia del partit amb la Federació Espanyola de Futbol, el Sevilla CF i altres institucions.

Qui no hi anirà és el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va ser el primer a anunciar la seva absència perquè “vulnera la llibertat d'expressió de milers de catalans. No puc participar-hi fins que no es respecti el dret d'expressió dels aficionats del Barça”.

També l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a través de Twitter va anunciar que no aniria a la final per entendre que es tracta d'un inacceptable atemptat contra la llibertat d'expressió.