L'Associació Drets, Òmnium Cultural, l'ANC i la Plataforma Pro Seleccions Catalanes han engegat ja la màquina judicial per neutralitzar la prohibició d'entrar amb estelades a l'estadi Vicente Calderón durant la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla. 

Segons ha pogut saber El Nacional, els advocats estan preparant un recurs que demanarà al jutge que digui que no es pot prohibir l'entrada amb estelades a l'estadi. El recurs, que anirà signat per diverses persones que tenen entrades per al partit, apel·la a la resolució del Parlament de Catalunya que avala l'estelada com a un símbol pacífic. Segons el lletrat encarregat de redactar el recurs i la petició de la mesura cautelar per deixar sense efecte l'ordre de la delegació del govern espanyol, "s'està intentant relacionar que portar una estelada és incitar la violència". L'advocat Marc Marsal qualifica aquest fet "d'inacceptable".

Segons l'advocat, amb l'ordre que ha donat la delegació del govern espanyol "intenta l'autocensura" perquè els aficionats que vagin al camp ho facin sense estelades. De moment, ja tenen dos aficionats que tenen entrada per la final i que signaran el recurs, però se n'afegiran tants com n'apareguin. El recurs s'ha de presentar en nom de persones particulars que estiguin legitimades per fer-ho. És a dir, aficionats que tinguin entrada per la final de diumenge i que la prohibició els pugui afectar. 

Ara mateix s'està estudiant a quin tribunal exactament s'ha de presentar el recurs perquè no hi ha ordre per escrit, sinó que la prohibició s'ha fet de viva veu durant una roda de premsa i tampoc consta l'ordre per escrit a la policia. El recurs es podria presentar, segons les competències, al Tribunal Superior de Justícia de Madrid, el Tribunal Constitucional o l'Audiència Nacional. Avui es redactarà, es recolliran les dades dels denunciants i s'acabarà d'estudiar a quin organisme judicial es demana la mesura cautelar. Demà, amb tota probabilitat, es podrà presentar als jutjats.

Al marge del recurs, Drets, Òmnium, l'ANC i la Plataforma Pro Seleccions Catalanes estan fent un comunicat conjunt de rebuig a la decisió del govern espanyol.