El Barça mai no havia perdut en tota la història 3 partits seguits al Camp Nou en una mateixa temporada, fins aquesta nit, en la qual ha caigut a casa contra el Rayo Vallecano (0-1), una dada significativa que exemplifica el mal moment de l'equip blaugrana, al qual se li està fent molt llarga la temporada. Després de caure contra l'Eintracht a l'Europa League, contra el Cadis i de vèncer agònicament la Reial Societat, el partit contra el Rayo Vallecano semblava l'idoni per recuperar bones sensacions. I ha estat al contrari. S'ha vist un Barça nerviós i imprecís en tot moment, sense idees. Tampoc no ha ajudat la nefasta actuació de l'àrbitre, de les pitjors que es recorden al Camp Nou en els últims anys.

Després de la soferta victòria contra la Reial Societat, el Barça necessitava enfortir la segona posició contra el Rayo Vallecano. Eren 3 punts amb què l'equip blaugrana comptava des que el partit va quedar ajornat, pel qual Xavi Hernández no ho ha dubtat i ha posat l'onze de gala, amb Piqué a la banqueta per les seves constants molèsties físiques. Araujo, que a Sant Sebastià va semblar lesionar-se, ha estat titular, demostrant que només havia estat un ensurt. L'uruguaià ha format eix defensiu amb Eric Garcia, amb Dest i Alba als laterals. Al centre del camp hi han estat Busquets, Gavi i De Jong, i a dalt Dembélé, Ferran Torres i Aubameyang.

Jordi Alba queixes arbitro EFE
Díaz de Mera Escuderos, àrbitre del partit, davant de les queixes de Jordi Alba / EFE

Una primera part horrible

No ha tardat a intuir-se que no seria un partit plàcid per al Barça. Els blaugrana han sortit freds davant d'un Rayo molt ben posicionat que li ha tret la pilota, una superioritat visitant que s'ha plasmat ràpid al marcador, després que Álvaro García superés Ter Stegen amb un xut al pal curt que ha sorprès l'alemany (7).

El gol encara ha deixat més tocat al Barça, que volia buscar l'empat, però no tenia armes per a fer-ho. Improvisació, pèrdues constants de pilota i un arbitratge, un altre més, pèssim, amb un Díaz de Mera Escuderos que ha perdut el control del partit en un temps rècord. Al minut 13, Araujo ha pogut empatar amb una mitja volta que ha parat Dimitrievski. I en el 28', el col·legiat s'ha empassat un clar penal sobre Gavi, en invalidar l'acció per fora de joc, quan l'andalús s'havia fet una autopassada. La millor ocasió del Barça ha estat per a Gavi, que ha disparat al travesser. En el rebuig, Ferran Torres ha marcat, però estava en fora de joc (43). Poc després, el col·legiat manxec ha arrodonit una primera part horrible perdonant-li la segona groga a Comesaña.

Gavi Rayo Vallecano Barça EFE
Gavi, durant el Barça-Rayo / EFE

L'àrbitre desespera el Barça

I la dinàmica s'ha mantingut després del descans. El Barça ha sortit més centrat, però nerviós en veure's de nou per darrere al marcador en un partit al Camp Nou, pensant més a marcar el 2-1 que l'1-1. La primera ocasió no ha arribat fins al minut 13, quan Alba ha completat amb un xut desviat un molt bon contraatac liderat per Dembélé. Veient com el partit anava pel camí de la perdició, Xavi ha introduït canvis. Ha tret De Jong i Ferran Torres, molt desafortunats, per donar entrada a Memphis i Nico. Abans ja havia tret Dest, un altre jugador que no estava encertat, per Lenglet, ressituant Araujo al lateral dret.

Els últims 20 minuts han estat un autèntic despropòsit. El Rayo Vallecano ha fet servir tots els artificis possibles per perdre temps, amb la permissivitat de l'àrbitre, que ha aconseguit enfurismar els jugadors i l'afició del Barça. Els de Xavi han tingut ocasions per empatar com un dur xut de Memphis que ha desviat el porter o un altre d'Adama que no ha entrat per poc. Després, Dembélé ha xutat al pal. No era la nit. Tocarà continuar remant per classificar-se per a la Champions.

Imatge principal: els jugadors del Rayo Vallecano, celebrant el 0-1 / EFE