El Barça ha derrotat el Nàpols al Hard Rock Stadium de Miami (2-1) amb gols de Sergio Busquets i Ivan Rakitic. Els d’Ernesto Valverde no han transmès bones sensacions, però s’han imposat als italians gràcies a una actuació memorable de Neto. A milers de quilòmetres de Barcelona i mentre gran part de l’afició blaugrana dormia, el brasiler ha demostrat que serà un suplent de garanties per Marc André Ter Stegen.

Neto, un mur

La primera meitat ha servit per veure un equip poc intens defensivament, desencertat en atac i amb molts matisos tàctics per polir.  Cap d’aquests fets són estranys en una pretemporada, però el problema és que queda poc més d’una setmana per començar la el curs de manera oficial i l’equip de Valverde segueix repetint els mateixos errors de l’inici de l’estiu.

El tècnic extremeny ha sorprès donant la titularitat a la banda esquerra de la defensa a Junior Firpo, un futbolista que diumenge encara pertanyia al Betis. La resta de la rereguarda l’han conformat Samuel Umtiti –que segueix sense oferir bones sensacions per culpa del genoll–, Jean-Clair Todibo, Moussa Wagué, i Neto, a la porteria. El brasiler ha estat, sens dubte, el millor blaugrana del partit.

L’ex del València ha evitat el primer gol del Nàpols en el minut 20 de partit, després de lluir-se en un u contra u davant de Lorenzo Insigne, que s’havia quedat sol gràcies a Fabián. Un minut després, el brasiler ha tornat a respondre per negar el gol a Dries Mertens.

Mentrestant, Antoine Griezmann i Luis Suárez s’han començat a buscar mútuament per primer cop aquest curs. L’extrem francès s’ha situat a la posició d’extrem esquerre i ha estat Carles Pérez, del filial, qui s’ha quedat a la dreta.

El francès i l’uruguaià pràcticament no han tingut ocasions, però qui ha marcat, en canvi, ha estat un futbolista que no ho fa pràcticament mai: Sergio Busquets. Al 39, el capità ha marcat amb un xut col·locat des de la mitja lluna de l’àrea a passada de Riqui Puig, de nou un dels jugadors més lúcids.

L’alegria, però, ha durat ben poc. Concretament 3 minuts. Aquest és el temps que els napolitans han tardat en empatar el partit per mitjà d’un gol d’Umtiti en pròpia porta en una badada defensiva de Junior, que no ha estat prou contundent per robar la pilota a l’exmadridista José Callejón.

Riqui brilla, Umtiti preocupa

A l’inici de la segona part les coses no han canviat, tot i que el Barça ha començat a dominar el partit progressivament. A diferència del que havia passat en amistosos anteriors, Valverde ha mantingut el bloc i  només ha realitzat dos canvis: Abel Ruiz per Suárez i Rafinha per Griezmann.

El davanter valencià del filial ha pogut estrenar-se en el 52 després de culminar una jugada amb segell cent per cent Masia. Riqui Puig ha tocat a l’espai per Carles Pérez i l’extrem ha centrat la pilota al cor de l’àrea, on Meret ha desviat el xut d’Abel. Rafinha, dos minuts després, també ha pogut marcar aprofitant un error clamorós de Kostas Manolas, però la sort  -un dia més- no ha estat de part seva.

L’acció del jugador del planter ha estat l’última del Barça abans que Valverde realitzés un reguitzell de canvis. Frenkie de Jong, Gerard Piqué, Nélson Semedo i Ousmane Dembélé han entrat en acció, i el francès ha pogut marcar en la primera acció en la qual ha tocat la pilota amb un cacau des de fora de l’àrea que ha topat amb el pal.

Qui també ha fallat, però en moltes ocasions, ha estat Arkadiusz Milik, el davanter centre del Nàpols. El polonès ha tornat a posar a prova Neto amb una canonada al 68 i, 7 minuts més tard, ha perdonat el 2-1 de manera incomprensible quan només havia d’empènyer una centrada de Ghoulam.

I llavors, quan semblava que els italians tenien més opcions de guanyar el duel, Ivan Rakitic ha aprofitat una pilota morta a la frontal per afusellar Meret. La diana, a deu minuts del final, no hauria de canviar el destí d’un jugador que podria abandonar el Camp Nou.

Abans d’acabar, Milik ha pogut marcar de nou, però Neto ha respost amb una mà prodigiosa. A Miami, el porter brasiler s’ha coronat i ha demostrat que té nivell Barça. Dembélé també ha pogut sentenciar el partit, però, com de costum, ha mostrat que és capaç del millor –regatejant- i el pitjor –rematant-.

La prova, en definitiva, no haurà transmès bones sensacions a Ernesto Valverde. Umtiti no sembla una opció vàlida per l’¡eix de la defensa, a Junior encara li queda molt camí per fer i Griezmann segueix sense estrenar-se. Dissabte vinent, un altre cop contra el Nàpols, el seu equip tindrà una nova oportunitat per fer les coses millor.