El miracle ha succeït. El dia 8 de març del 2017 sempre es recordarà per ser el dia que el Barça va fer l’impossible contra el PSG. Remuntada històrica i exhibició dels blaugrana al Camp Nou per guanyar per 6-1 i capgirar una eliminatòria de vuitens de final de la Champions League que demanava una proesa. Sergi Roberto ha marcat el sisè i definitiu en l'última jugada.

Ni contra el Göteborg, ni contra el Milan, ni contra el Dinamo de Kíev, ni contra el Chelsea, ni contra l’Anderlecht. A partir d’ara tothom recordarà aquell partit contra el PSG en què Ter Stegen, Mascherano, Piqué, Umtiti, Rakitic, Busquets, Iniesta, Messi, Rafinha, Luis Suárez, Neymar, Arda Turan, André Gomes i Sergi Roberto van obrar el miracle. Més de 98 minuts de glòria al Camp Nou.

En busca de l’impossible

A aquest equip només li quedava per fer una gran remuntada. Ha estat històrica. Amb mentalitat de victòria i ganes de remuntar. El Barça ha sortit des del primer segon amb una idea clara i ha lluitat cada pilota que ha estat en joc. La sort ha estat un factor determinant perquè només començar el partit ja ha marcat Luis Suárez en una jugada enrevessada. Saltant, amunt i avall, perquè finalment l’uruguaià faci embogir el Camp Nou amb un gol estranyíssim. Tocant-la de cap a un metre de porteria, vaselina al porter Trapp i comença la remuntada al minut 3.

Les coses no podien començar millor i l’afició ha acompanyat molt. Jugada rere jugada, ocasió rere ocasió, sempre es veia el gran partit que volien oferir els blaugrana. Neymar estava endollat, Suárez també, Umtiti ha demostrat el seu portent físic darrere i Busquets ha guiat l’equip. Només s’ha trobat a faltar un Messi que ha estat reclòs entre quatre o cinc rivals cada cop que tocava la pilota.

El 3-4-3 ha estat un monòleg de bon joc blaugrana. Sublimació del bon futbol en diversos trams del partit i il·lusió en cada passada cap al trident. Luis Enrique ha guanyat la partida a Emery i el Barça s'ha remuntat a aquelles grans nits i anys en què el 3-4-3 va marcar una època.

I si tot era rodó, abans del final de la primera meitat, al minut 40, Iniesta s’ha fet fort i, amb coratge, ha anat a buscar l’impossible. Amb empentes i rodolons. ‘La remuntada és possible’ ha cridat tot el Camp Nou després que el manxec, agafant l'esquena del defensa a l'àrea petita, ha fet un cop de taló i Kurzawa s’ha fet el gol en pròpia porteria. Marcar així també val i el Barça ha arribat a l’objectiu del 2-0 al final dels primers 45 minuts.

Esperança i miracle

Tres minuts més perquè Neymar forcés un penal a l'inici de la segona i Messi fes el tercer. Cridòria general i més esperança que mai. Només un gol i pròrroga. El Barça ha sortit dominant de nou, però el PSG tenia la seva arma ben guardada.

Primer avís amb un pal de Cavani i deu minuts més tard, el gol. L’uruguaià i golejador del PSG ha gelat el Camp Nou. Minut 62 i uns segons de silenci eterns. L’afició, però, ha reaccionat i ha seguit donant la confiança necessària a l’equip que ha remat a contracorrent amb 30 minuts per jugar.

Tres gols més per guanyar. Tot s’ha complicat encara més. El Barça s’ha deixat la pell i la recompensa ha arribat. Gol de Neymar de falta, Neymar de penal i Sergi Roberto per obrar una oda al futbol. Gran partit, gran victòria, gran espectacle futbolístic: el miracle ha arribat.

A quarts

Desè any consecutiu que els blaugrana arriben als quarts de final de la màxima competició europea i el món s’atura per lloar la gran obra construïda per Messi, Iniesta, Suárez o Neymar, Sergi Roberto... Classificats per a la següent ronda, partiran novament com a l’equip favorit i amb capacitat per aixecar la Champions League a Cardiff.