Els culers ja pensen en clau futbol. Dissabte de la setmana vinent el Barça tornarà a jugar un partit oficial postpandèmia del coronavirus, tres mesos després de fer-ho per última vegada. Del Camp Nou aquell 3 de març amb la victòria contra la Reial Societat a Son Moix per jugar el 13 de juny a les 22.00h la 28a jornada de la Lliga Santander.

I si torna el futbol vol dir que tornen els gols, la polèmica i la competitivitat. El Barça és líder de la Lliga amb 58 punts, dos més que el Reial Madrid, que serà el gran rival en la lluita pel títol. Queden 11 jornades, amb dos partits per setmana, fins al 19 de juliol, quan previsiblement s'acabarà la competició espanyola. Falta veure si el mes d'agost estarà o no reservat per a la Champions League.

Però tot i estar dos mesos en fora de joc, confinats, i després un mes entrenant progressivament sobre la gespa, s'ha de dir que el Barça sortirà més guanyant que perdent. I hi han tres motius destacats.

arturo vidal suarez barça efe

EFE

Millora física

Difícilment els futbolistes de primer nivell com els del Barça tenen tres mesos seguits sense partits (a no ser que estiguin lesionats). I aquesta vegada ha passat exactament això, però amb càrregues d'entrenaments gairebé diàries des de casa per mantenir el to físic.

Clément Lenglet, defensa blaugrana, afirmava el passat diumenge que "ens ha anat bé aquesta aturada estranya... i hem tingut més temps per recuperar-nos i descansar". També recordava que "molts jugadors no hem tingut vacances durant els últims anys" i físicament ha estat una manera de tornar en un estat òptim. Fins i tot, es va atrevir a dir que podia ser que estiguessin a un 95%, segurament en el millor moment físic de la temporada.

En la mateixa línia va anar Marc-André Ter Stegen, que es va atrevir a dir que "rarament hem estat a un nivell físic tan bo". I aquest fet els fa ser optimistes ja que "mentalment estarem molt més enfocats en els partits que queden", afegia el porter alemany.

Ansu Fati Barca EuropaPress

EuropaPress

La idea de Setién

Un altre punt clau és l'adaptació al nou entrenador. Quique Setién va arribar al Barça el passat mes de gener i no va tenir gaire temps per treballar les seves idees amb l'equip, ja que es van veure abocats a la rutina dels partits. Per això durant els primers dos mesos de Setién no es va poder definir el futbol que volia l'entrenador càntabre, ni els futbolistes es van poder adaptar a les noves directrius que arribaven des de la banqueta.

Amb Setién es van aplicar alguns matisos abans de l'aturada obligada pel coronavirus, però ara ha pogut treballar més temps amb la plantilla. Aquest període en stand by anirà bé al cos tècnic i als futbolistes per acabar de definir el joc que volen veure sobre el terreny de joc.

Quique Setien Barca Europa Press

EuropaPress

Reset de resultats

I si físicament estan a un nivell superior i la idea de futbol la tindran més clara, ara queden els resultats, que només poden anar a millor. En dos mesos a la banqueta blaugrana Setién va dirigir 12 partits, amb 8 victòries, 1 empat i 3 derrotes. Però en els últims tres partits es va empatar a Nàpols, es va perdre al Santiago Bernabéu i es va guanyar de penal i per la mínima al Camp Nou contra la Reial Societat en l'últim partit que van disputar.

Les sensacions no eren bones i, encara que es van situar líders de la Lliga Santander, va ser gràcies als errors del rival. Vius a la Lliga, eliminats de la Copa del Rei i amb la Champions a la corda fluixa.

Leo Messi celebracio gol Barca Borussia Dortmund Champions EFE

EFE

Vist això, es pot dir que el Barça només pot anar a millor. L'aturada del coronavirus sembla que pot ser una bona manera de fer un reset per a la plantilla. I allò que Messi va dir a finals de febrer que "hem de seguir creixent i molt, perquè crec que ara mateix no podem competir per la Champions", podria ser diferent.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.