El Barça recupera el liderat de la Lliga Santander, a l'espera del partit del Reial Madrid, perquè el VAR ho ha volgut. Un gol de penal de Leo Messi a falta de deu minuts per al final ha estat decisiu per tombar la Reial Societat en un partit més aviat pobre (1-0). I de pas ha reanimant els blaugrana després de la derrota al Santiago Bernabéu i l'empat a Nàpols.

Seriositat blaugrana

El Barça ha tornat als clàssics, a l'esquema del 4-3-3, i amb la primera titularitat de Martin Braithwaite. El futbolista danès, elèctric i incansable, ha estat la millor definició de l'equip de Quique Setién. Amb ganes des de l'inici, amb velocitat, intenció de ser ofensivament letal, però definitivament estèril i decreixent.

El nou davanter blaugrana ha estat el gran maldecap de la Reial Societat en un inici marcat per les il·lusions del Camp Nou amb cada intervenció de Braithwaite. I demostrant que la seves connexió amb Messi agrada a defensors i detractors d'aquest nou Larsson.

braithwaite barça reial societat efe

I és que amb un mig del camp amb el retorn de Rakitic i la confiança en Busquets i De Jong, els blaugrana s'han sentit còmodes. I més perquè a la defensa, amb un enorme Piqué acompanyat de Lenglet, han estat un mur davant d'una Reial crescuda després de fer-se aquesta setmana un lloc a la final de la Copa.

Però han passat els minuts, amb Messi apareixent i Braithwaite esperitat. El '10' s'ha ofert i ha repartit joc com ha volgut, també situant-se al cercle central per començar a crear, però li ha faltat encert. En els primers 45 minuts ha tingut dues ocasions clares que han acabat perdent-se per molt poc. I Griezmann, també present en el trident ofensiu del Barça, ha estat desaparegut i apàtic.

messi barça reial societat efe

El VAR és decisiu

La Reial Societat ha estat lluitadora i tenaç, potser també gràcies a que set dels seus titulars tenien 23 anys o menys. I han arribat al Camp Nou amb uns registres de sis victòries consecutives. I amb els ànims pels núvols, havent resistit al feu culer, els bascos han passat a tenir la possessió i el Camp Nou ha dedicat algun xiulet al seu equip. El Barça ha anat perdent la intensitat mostrada en la primera meitat, ha fet diversos passos enrere i ha començat a patir.

Sort d'un imperial Piqué, adolorit de les cervicals, que ha aturat tots i cadascun dels intents de la Reial. Per dalt, per baix o com fos, sempre estava allà per resoldre qualsevol complicació defensiva. El Barça es defensava, sense intervenir Ter Stegen, fins que el VAR ha canviat el partit.

Pique Busquets Isak Barca Reial Societat EFE

Al minut 80, després d'una llarga jugada i que ha acabat amb el porter del Barça servint des de la seva pròpia porteria, ha hagut de ser frenat per unes mans prèvies de Le Normand dins l'àrea de la Reial Societat. L'àrbitre ha anat a consultar la pantalla a instàncies del VAR i ha estat penal. I Messi no ha fallat des dels onze metres.

A deu minuts per al final el Barça s'ha posat per davant al marcador. Ho havia merescut i també endur-se els tres punts. I Jordi Alba ha fet el segon en l'última jugada, però el VAR aquesta vegada l'ha anul·lat per fora de joc.

L'equip revelació de la temporada no ha pogut amb el Barça. Després de les ensopegades de Nàpols i Madrid, ha tornat l'alegria al Camp Nou. I el liderat provisional torna a ser per al Barça.