El Barça es queda sense Copa del Rei. L'Athletic Club ha derrotat els blaugrana després de resistir més de 90 minuts i de marcar en el temps afegit (1-0). L'aventura del Barça acaba als quarts de final.

Falta de futbol

Després del foc extraesportiu amb la disputa entre Éric Abidal i Messi, ha tornat el futbol. La pilota ha rodat i el Barça ha tornat a San Mamés, l'estadi on fa uns mesos ja va perdre en l'inici de la Lliga. Aquesta vegada, però, amb l'objectiu de les semifinals de Copa i amb el repte del partit únic, s'ha apostat pel conservadorisme.

messi unai nunez athletic barça efe

Quique Setién ha afrontat el seu sisè repte amb canvi d'esquema, amb un 4-4-2 i deixant Griezmann a la banqueta. Sergi Roberto ha estat clau a la banda dreta per compensar un equip més que exigit per l'Athletic en defensa i ofensivament amb recorregut. I el partit ha tingut la tònica esperada.

El clàssic de Copa ha estat intens, imprevisible i ple de riscos. Sobretot pel Barça. Iniciant les jugades des del darrere i amb un Ter Stegen que en més d'una ocasió ha fet passades dolentes als migcampistes que no sabien interpretar la sortida. Rakitic fallava i també Busquets. I en més d'una ocasió San Mamés s'ha il·lusionat amb algun regal inesperat del Barça.

messi iñigo martinez barça athletic efe

Falta de gol

Però més enllà dels intents de Messi i d'Ansu Fati, el Barça no ha espantat. La més clara del primer temps i dels primers compassos del segon ha estat del jove davanter blaugrana, al minut 7, quan el defensa Unai Núñez ha tret la pilota sota la línia de gol.

El Barça ha millorat amb l'entrada de Griezmann i Arthur. Però s'ha lesionat Piqué. Messi ha sabut llegir el joc entre línies i ha tingut una de claríssima al minut 87. El porter de l'Athletic, Unai Simón, s'ha erigit com una de les figures del partit.

pique muniain barça athletic efe

El Barça no ha sabut aprofitar les ocasions que ha tingut. No ha estat efectiu. I s'ha repetit la història que ja es va viure a San Mamés el passat mes d'agost. Partit sense gols fins que una esgarrapada de l'Athletic ha estat definitiva. Tothom pensava en la pròrroga i, en el 93, un abans del xiulet final, Iñaki Williams ha pentinat una centrada i ha fet gol. Final. I final del Barça a la Copa. La crisi continua.