Malgrat que tot semblava indicar que el partit entre el Barça i el Las Palmas no es jugaria, la plantilla blaugrana ha demanat jugar a la junta directiva i aquesta ha reaccionat comunicant la celebració del partit a porta tancada.

"El Barça condemna les accions dutes a terme avui a moltes localitats de tot Catalunya per impedir l'exercici del dret democràtic i la lliure expressió dels seus ciutadans", ha comunicat el club català, i ha anunciat que la junta directiva ha decidit que el partit es jugarà, "però a porta tancada".

Bartomeu i els seus s'han enfrontat, fins a pocs instants abans de l'inici del partit, a un conflicte entre el que volia l'afició culer i el que demanava la plantilla. Els primers no volien que el futbol fos protagonista en un dia en què hauria de passar desapercebut i han arribat a amenaçar el Barça amb possibles invasions del camp. "Avui no toca jugar. En cas que el FC Barcelona no suspengui el partit, ho farem nosaltres saltant a la gespa de l'estadi al minut 1", ha publicat la mateixa Grada d'Animació. D'altra banda, els jugadors entenien que una decisió política no havia d'influir en el seu rendiment esportiu.

Cal recordar que el Las Palmas ha anunciat que disputarà el partit amb una samarreta especial, en la qual s’ha brodat una bandera espanyola com a crítica a “una consulta a la qual ningú els ha convocat”. “Creiem en la unitat d’Espanya”, ha explicat el conjunt visitant en un comunicat.

La decisió del Barça ha provocat reaccions internes dins del club. El vicepresident responsable de l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals del Barça, Carles Vilarrubí, ha dimitit després de saber-se que el partit es disputaria a porta tancada.

La Lliga insisteix en la seguretat

La mateixa LFP ha fet un comunicat aquesta tarda que no hi havia cap problema per disputar-se el partit, defensant que en tots els casos no hi havia risc de res. "La seguretat del Barça i els Mossos han garantit a LaLliga la seguretat de tots els aficionats que assisteixin a aquest partit i el normal desenvolupament del mateix", han confirmat.

Amb "contacte permanent" des de fa diversos dies amb els cossos de seguretat i el club blaugrana, han insistit en les "garanties de seguretat". A més a més, han afegit que "no hi havia motiu per a l'ajornament", tot i saber que coincidia amb el referèndum de Catalunya i la mobilització de tot un país.