Sí a la gestió de la Junta Directiva. L'Assemblea del Barça ha votat i ha determinat que poden seguir dirigint el club. Josep Maria Bartomeu ha fet un discurs de gairebé una hora i quart on ha parlat de l'equip, de les seccions, els èxits, les coses a millorar i el futur. Els compromissaris han determinat amb 404 vots a favor, 60 en contra i 32 en blanc, que la manera de fer de l'actual direcció és la idònia pel Barça.

La clau del cas Neymar

Amb l'acord de conformitat amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat el Barça va admetre els dos delictes fiscals que havia fet el club. Una sanció de 5,5 milions i l'exoneració de Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell, ha posat contra els interessos i sota la sospita de molts socis. En la votació, la més important de l'ordre del dia, s'ha decidit fer confiança a l'actual Junta.

Els punt més polèmic de l'Assemblea General Ordinària i on es jugava la continuïtat o no de l'actual direcció ha acabat amb les intencions de la Junta. El cas Neymar no ha provocat més estralls i d'aquesta manera es tanca una conseqüència del gran maldecap d'aquests últims anys.

Bartomeu ha volgut comentar sobre el cas Neymar que "vam tancar el procediment penal que mai s'hauria d'haver iniciat". Dividint-ho entre el cas Neymar 1 vingut de la denuncia a Jordi Cases i el cas Neymar 2 per la denuncia de DIS, el tema es va tancant. "La imatge del club no ha quedat tacada i qui ho digui, menteix", ha afegit el president blaugrana.

La gran evolució del club

"Estem vivint un dels moments més esplèndids de la història del club". Des del 2010 amb la Junta de Sandro Rosell i fins ara, sis anys més tard, l'evolució del Barça en tots els aspectes.

Pressupostant un rècord d'inversió per aquesta propera temporada, el club s'ha escudat darrere el gran benefici econòmic i tota la sèrie d'acords i accions impulsades aquests últims anys, convertint el Barça en una marca global.

"Tenim una inversió important en esports que ens fa ser millors; no només futbol, sinó que també totes les seccions", ha explicat Bartomeu. I a tot això ha parlat extensament del nou espai Barça. "S'han invertit de moment 6 milions d'euros i patrimonialment és la inversió més gran dels propers anys", ha comentat respecte la nova transformació que farà el club.

"Hem de seguir sent els propietaris d'aquest club". Més ingressos, més vendes, més espais, més llocs pels socis i un canvi pensant en el futur. Segons ha explicat Bartomeu, hi ha hagut una gran evolució dels ingressos i la disminució del deute.

Lluitar a contracorrent

Endinsat el club en una enorme complexitat en el model polític i social que viu el país, Bartomeu ha parlat que hi ha "certes persones que volen aturar que es mostrin les estelades". Una lluita contra la UEFA i altres institucions de l'estat espanyol que van contra el club i el país.

"Som lliures i cadascú interpreta el Barça i Catalunya com vol", ha defensat el màxim responsable del Barça. Bartomeu ha assegurat que van decidir "combatre els atacs i defensant la llibertat d'expressió".

A tot això, ha explicat que "el dia 7 de novembre ens trobem al TAS pel cas de les estelades i podem arribar a instàncies majors", deixant entreveure que si la resolució no és treure la sanció, el Barça podria anar més enllà i dirigir-se a un tribunal europeu per acabar decidint.

Bartomeu, abans de tancar un dels bloc del seu extens discurs confessant que "hi ha coses que no hem fet bé". Tot i això, ha volgut assegurar que "la imatge del Barça no ha quedat tacada pel cas Neymar. Tot ha tingut a veure amb la situació de Catalunya".

Què faran fins 2021?

“El Barça està en una situació privilegiada, tenint en compte l’escenari ferotge on competeix contra clubs que tenen una capacitat il·limitada d’inversió”. Bartomeu ha volgut treure pit de tots els projectes que ja ha engegat la directiva i que té previst posar en marxa durant els cinc anys que li queden de mandat.

FCBUniversitas (convenis per crear programes d’estudi), Masia 360 (un projecte que torna a posar el focus en l’educació a través de l’esport), aposta per l’equip femení, globalització i acords amb diverses entitats catalanes són les línies mestres d’un club que vol expandir fronteres perquè el model que pretén implementar vol reforçar el significat del ‘més que un club’.

Potenciar les xarxes socials i tenir més presència en les escoles del club arreu del món també són aspectes que es tenen en compte des de la Junta. Totes les actuacions, segons el president, estan encaminades a seguir diferenciar-se perquè “no hi ha club que pugui assimilar-se al Barça”.