El Barça s'ha endut la victòria aquest diumenge al Palau Blaugrana davant de l'Inter Movistar (5-3) en un partit on estava en joc el liderat de la Lliga Nacional de Futbol Sala (LNFS). Els blaugrana, entrenats pel català Andreu Plaza, s'han endut els tres punts que els col·loquen primers de la classificació amb 31 punts, dos més que el botxí d'avui al pavelló culer.

Havent aconseguit la classificació per a la Final Four de la Champions League, que es disputarà a Minsk el pròxim mes d'abril contra el Múrcia, el KPRF i el Tuymen, tots dos últims russos, la tranquil·litat de la classificació europea ha permès el conjunt català centrar-se en la competició domèstica. I des d'aleshores ha seguit encadenant una sèrie de grans partits mostrant un bon joc.

Barça futbol sala Sergio Lozano celebració FC Barcelona

FC Barcelona

Intensitat des del primer minut

El Barça ha saltat al parquet amb la clara intenció d'imposar des d'un primer moment el ritme de partit que més li interessava: joc ràpid amb constants permutes de posicions i buscant els espais que deixava la defensa de l'Inter Movistar. Aquesta ha estat la dinàmica dels primers compassos del partit. Quan quedaven 17'14", com ja és habitual, el públic que era present al Palau s'ha alçat de les seves cadires per unir-se amb una proclama: "Llibertat presos polítics". L'afició culer segueix denunciant a cada partit que es juga al Palau les injustícies antidemocràtiques de l'estat espanyol.

A poc a poc, però, el conjunt madrileny, amb la seva gran estrella Ricardinho, ha començat a demostrar la seva qualitat individual. Primer, amb un avís de Gadeia, que Dídac, el porter català del Barça, ha salvat el primer gol. I a continuació, una gran internada d'Humberto ha suposat el primer gol de l'Inter. La reacció del conjunt blaugrana no s'ha fet esperar i dos minuts després una fantàstica combinació de tot l'equip català ha fet arribar una pilota a Aicardo que amb un potent xut creuat ha fet pujar el primer gol i l'empat al marcador.

Els blaugrana, contagiats per la injecció d'energia que ha suposat l'empat, han pujat una marxa. I amb una bona defensa i una bona pressió han recuperat una pilota que s'ha transformat en una transició rapidíssima que Dyego ha acabat anotant per ser el segon gol del conjunt d'Andreu Plaza. La primera part ha conclòs amb ocasions a totes dues àrees. Pel Barça, el capità Lozano ha tingut el tercer a les seves botes però un gran Álex González, porter de l'Inter, ha parat el seu xut amb la cara. I pel Movistar, Bebe ha posat en dificultats a un Dídac molt resolutiu.

Barça futbol sala Aicardo FC Barcelona

La segona part ha començat com la primera, amb un Barça molt endollat i buscant la porteria rival amb molta insistència. Aquesta ha donat els seus fruits quan al minut dos de la segona part l'àrbitre ha vist unes mans claríssimes de Borja que Lozano, aquesta vegada sí, ha transformat i ha situat el 3 a 1 al marcador. En la celebració el capità ha volgut tenir un record cap al seu company Ferrao, lesionat al tendó d'Aquil·les, mostrant una samarreta amb el seu nom a tot el públic.

Sang, suor… i liderat

El partit el dominava el conjunt blaugrana però un descuit de la defensa en una fora de banda ha acabat amb Humberto marcant el segon per a l'Inter. A partir d'aquest instant el partit s'ha escalfat i s'ha endurit amb decisions arbitrals molt qüestionades per l'afició culer. Quan el Barça més patia les internades dels madrilenys, ha aparegut Arthur amb una excel·lent jugada individual, deixant dos defenses enrere i definint amb un xut creuat impossible per al porter visitant.

Encoratjats pels càntics dels aficionats a ritme de "Els carrers seran sempre nostres", el conjunt català ha resistit les envestides i la pressió del conjunt madrileny fins que, un altre cop Humberto, ha tornat a veure un forat entre la defensa blaugrana i l'ha aprofitat per anotar el tercer gol de l'Inter (4-3).

Barça Inter Movistar futbol sala Adolfo FC Barcelona

En els minuts finals el Movistar ha tancat al seu propi camp al conjunt culer jugant la carta del porter-jugador. Amb un Palau bolcat amb el seu equip, Sergio Lozano ha recuperat una pilota i, sense pensar-ho dues vegades, sabent que no hi havia ningú sota els pals de la porteria rival, ha xutat des de l'àrea pròpia per anotar el 5-3 i embogir tota la culerada.

El Barça s'endú una victòria que ha hagut de suar i treballar molt, sobretot a la segona meitat amb moments d'autèntica agonia a la seva pròpia àrea. Els d'Andreu Plaza han sabut mantenir la calma i treure amb molt d'ofici un partit que el conjunt madrileny li havia posat molt difícil. Lideratge a la LNFS i classificats per a la Final Four de la Champions exhibint un bon joc al parquet. Es comença a dibuixar el triplet.