No ha pogut ser. El Barça Lassa ha perdut el cinquè partit de la final de Lliga contra l’Inter Movistar (2-1) i tanca una temporada sense títols. Un gol de Ricardinho, després d’una genial jugada individual i a falta de tres minuts pel final, dóna la quarta Lliga consecutiva als madrilenys.

Inici injust

La final arribava a l’últim partit. I ho feia amb demostracions de forces dels dos equips. A Madrid, el desenllaç, era una moneda a l’aire. Des del primer minut s’ha notat que l’Inter i el Barça tenien molt clar que cada errada podia tenir un preu massa elevat: el títol. Per això que els ornaments i el joc bonic han deixat pas a la intensitat i a la competitivitat portada a l’extrem.

Cada pilota dividida era una petita victòria. Els dos equips es coneixen perfectament i deixen molt poc marge a la sorpresa. Els gols, normalment, arriben per accions individuals i puntuals, ja que costa molt desequilibrar a través de jugades col·lectives. I així ha estat el primer gol del partit. Gadeia ha aprofitat una errada defensiva del Barça per apropar la Lliga a Madrid.

Només s’havien jugat set minuts de partit i en la primera ocasió clara els madrilenys han aconseguit desnivellar la balança. Al Barça li tocava remar en camp contrari. Els d’Andreu Plaza, amb una rotació constant per mantenir el ritme a la pista, han collat l’Inter. Joselito ha fregat l’1-1 amb dos xuts pràcticament consecutius que ha desviat Jesús Herrero.

El descans ha arribat en el pitjor moment pels blaugrana. Tenien l’Inter tancat al seu propi camp i Paco Sedano era un espectador més. El Barça, però, carregat amb cinc faltes, s’ha vist molt limitat per no cometre la sisena.

Premi per tossuts

La segona part ha seguit la mateixa tònica. El Barça seguia inclinant la pista i els madrilenys aprofitaven qualsevol circumstància per aturar el ritme i agafar aire. Dyego ha estat el primer en avisar però el seu xut ha marxat fora. En l’intercanvi de cops, l’Inter ha estat a punt de fer el segon gol amb una canonada d’Humberto que ha rebutjat el pal.

El partit entrava en els últims quinze minuts amb tot per decidir. El Barça ho fiava tot a la pilota i l’Inter es defensava i esperava al contracop. I Joselito s’ha convertit en ‘rival’ del Barça desaprofitant, sol davant el porter, l’ocasió més clara. Fins i tot, després de fallar, el mateix jugador demanava perdó als seus companys.

Els blaugrana no es podien permetre el luxe de regalar res i menys de cara a gol. El temps corria però l’equip no desistia. Fruit d’aquesta perseverança i de la superioritat física, Adolfo ha tingut l’empat amb un xut al travesser. El desenllaç semblava inevitable perquè a l’Inter se li feia un món creuar el mig del camp i apropar-se amb criteri a la porteria de Sedano.

Roger Serrano no ha fallat com Joselito. Amb una jugada individual per la banda esquerra, l’ala del Barça ha superat Herrero per fer l’1-1 a falta de cinc minuts pel final.

Un nou partit?

Les dinàmiques eren oposades i semblava que la Lliga acabaria a Barcelona. Però una genialitat de Ricardinho, el millor jugador del món, ha canviat el guió del partit. El portuguès ha superat Ferrao amb un túnel per rebentar la pilota davant Sedano. Al Barça li tornava a tocar a remar contracorrent quan tenia el premi a la mà. Només quedaven tres minuts pel final.

Andreu Plaza ha fet entrar el porter-jugador per intentar recuperar el temps perdut. El Barça s’arriscava i es jugava tota la temporada amb cinc jugadors de camp. La cridòria s’intensificava al pavelló i el públic semblava defensar al costat de l’Inter.

Els blaugrana ho intentaven sense marge d’error. Ferrao ha tingut l’ocasió més clara i en l’últim atac, l’equip no s’ha entès per aprofitar-lo.

Ricardinho ha estat el factor diferencial de la quarta Lliga seguida de l’Inter Movistar. El Barça tanca la temporada en blanc però amb una base sòlida per construir un cicle que pot engrescar l’afició del Palau Balaugrana.