Les vacances per les dates nadalenques semblen no haver servit per a gaire en el Barça. Després de les males sensacions que l'equip va deixar contra l'lmeria, la qual cosa va provocar un enorme enuig de Xavi Hernández, l'equip blaugrana arribava a l'encontre contra el Las Palmas amb ganes de reivindicar-se, de fer bona la frase d'"any nou, vida nova". A l'hora de la veritat, però, tot ha continuat igual. El Barça ha firmat un partit gris que ha salvat en el descompte, gràcies a un penal que Gündogan ha transformat amb fredor. Les sensacions, tanmateix, han continuat sent negatives, molt semblants a les viscudes en l'últim partit del 2023.

Xavi Hernández ha apostat per una alineació semblant a la del partit contra l'Almeria. Sergi Roberto ha tornat a ser titular en el centre del camp, al costat de Frenkie de Jong i Gündogan, mentre que la defensa ha estat per a Cancelo, Araujo, Koundé i Alejandro Balde. I en atac, els elegits han estat Raphinha, Ferran Torres i Lewandowski, la qual cosa convertia Joao Félix en l'assenyalat. A més, a la banqueta també hi havia Vitor Roque, convocat després que el Barça aconseguís inscriure'l.

Gol Munir Las Palmas Barça EFE
Munir ha marcat l'1-0 contra el Barça / Foto: EFE

Munir compleix la maledicció de l'ex

El pla de Xavi ha tardat 11 minuts a ensorrar-se. Joao Cancelo s'ha lesionat al genoll dret, la qual cosa ha provocat que Koundé passés a ser el lateral dret, amb Christensen com a nova parella d'Araujo en l'eix defensiu. Per rematar-lo, just després del canvi ha arribat l'1-0, en un centre ras de Sandro Ramírez que Munir, aprofitant els dubtes d'Iñaki Peña a la sortida, ha transformat en gol. L'acció ha tingut un clar color blaugrana, ja que ambdós davanters van jugar en el Barça. De fet, el Las Palmas ha apostat en tot moment per un posicionament sobre el terreny de joc i un estil propi del Barça, l'evident mà de García Pimienta, que malgrat que el resultat ha continuat sense variar res. I és que el conjunt canari ha plantat la línia defensiva en el centre del camp, deixant moltíssims metres a la seva esquena, una invitació a jugar en llarg que el Barça ha desaprofitat, caient una vegada rere una altra en fora de joc.

De fet, les millors ocasions de la primera part han estat del Las Palmas, liderats per Moleiro, que és a l'agenda del Barça, i d'un Kirian molt mòbil. S'hi ha unit un Sandro Ramírez que sempre juga molt motivat contra el Barça. En el minut 23, el davanter canari ha estat a prop de marcar el 2-0, però Iñaki Peña ha desviat el seu xut amb el peu. I més clara ha estat la següent, en la qual Sandro Ramírez ha enviat la pilota a la base del pal (28'). L'oportunitat més clara del Barça ha estat una centrada rassa de Sergi Roberto que Mika Mármol ha desviat, quan Ferran Torres ja es delectava amb la porteria buida. Els blaugrana, però, han completat una primera part molt pobra, en la qual no han disparat ni una sola vegada a porteria.

Ferran Torres celebració gol Barça / Foto: EFE
Ferran Torres, celebrant l'1-1 contra el Las Palmas / Foto: EFE

Remuntada agònica del Barça

La segona part ha començat com la primera, amb el Las Palmas còmode, molt ben situat al terreny de joc. En el minut 50, Raphinha ha aconseguit guanyar-li l'esquena a Cardona, però el seu xut, el primer del Barça en tot el partit, ha sortit molt desviat. I en el primer xut entre pals del Barça ha arribat l'empat, una jugada embolicada dins de l'àrea que ha acabat amb la pilota a peus de Ferran Torres, que ha marcat amb un xut ajustat (56'). L'1-1 ha fet molt mal al Las Palmas, que a poc a poc ha anat reculant, mentre que el Barça ha aconseguit el total control del partit.

El principal problema blaugrana ha estat la falta de clarividència a l'última passada, ja que amb molts espais i diversos jugadors disponibles les pilotes no acabaven de ser precises. L'ocasió més clara, de fet, ha tornat a ser per al Las Palmas, un llançament de córner que ha rematat Mika Mármol fora, per molt poc (78'). En el tram final, el Barça ha posat una marxa més, amb Vitor Roque, Lamine Yamal i Joao Félix ja sobre el terreny de joc. I quan semblava que l'empat era inamovible, ha arribat el penal salvador, una empenta de Sinkgraven a Gündogan que l'alemany ha transformat en l'1-2.