La victòria del Barça contra El Pozo Múrcia en el partit definitiu de la final de la Lliga Nacional de Futbol Sala té un efecte balsàmic. Després de veure com el Reial Madrid de bàsquet guanyava el campionat nacional davant dels seus nassos, aquest diumenge els seguidors més fidels del Palau Blaugrana han viscut un triomf de vital importància per la secció.

Una sequera massa llarga

Feia 5 temporades que el Barça de futbol sala no guanyava la Lliga. En concret, cal remuntar-se al curs 2012/13, quan els blaugrana van derrotar el mateix rival d'aquesta nit, El Pozo (3-1), per aconseguir el títol. Aquell triomf va suposar el punt final a una etapa gloriosa en la qual el club va sumar tres lligues en tres cursos (2010/11, 11/12 i 12/13).

Des de llavors el Barça no havia tornat a guanyar. L'equip va ser eliminat en les semifinals del torneig en dos cursos consecutius a mans dels murcians (2013/14 i 14/15), un fet que només seria l'avantsala d'una ratxa negativa encara més dolorosa. Els blaugrana van assolir la final de lliga en les temporades 15/16, 16/17 i 17/18, però en totes tres van ser castigats per l'inapel·lable Inter Movistar, el conjunt amb més títols al seu palmarès (13).

Ara, però, les coses han canviat. Sergio Lozano ha alçat la quarta Lliga d'una secció que dia rere dia no para de créixer. El següent objectiu hauria de ser recuperar el tron europeu, i és que l'equip no guanya la Champions League des del curs 2013/14.