Ha arribat l'hora de la revenja per al Barça de bàsquet. Després de caure eliminats en les semifinals de l'Eurolliga contra el Reial Madrid per segon any consecutiu, els homes de Sarunas Jasikevicius hauran de demostrar tota la seva personalitat per endur-se una final que serà molt més que un Clàssic. Perquè en joc, a més del títol de Lliga, hi haurà també la credibilitat del projecte de l'entrenador lituà, que en cas de perdre (de nou) contra el conjunt madrileny, quedaria en una situació crítica.

El Barça tornarà a tenir el factor pista a favor

A més, la final de la Lliga Endesa entre el Barça de Saras i el Reial Madrid serà una reedició de la temporada passada. De fet, 9 dels 12 darreres finals de Lliga han estat un Clàssic. I en aquesta ocasió, el conjunt blaugrana tornarà a tenir el factor pista a favor. Tanmateix, a diferència de l'any passat, els barcelonins arribaran a la sèrie decisiva amb un estat de confiança més alt, ja que han estat capaços d'eliminar l'Unicaja de Màlaga amb mà fèrria. Tot i necessitar quatre partits per estar a l'última ronda de la competició, els homes entrenats per Jasikevicius han tret a col·lació la seva personalitat quan més falta feia, dibuixant una doble victòria a camp contrari que fa pensar en gran.

Mirotic durante un Barça Madrid de baloncesto / Foto: Europa Press
Mirotic durant un Barça - Madrid / Foto: Europa Press

Per altra banda, el Reial Madrid ha viscut una situació semblant durant les semifinals que ha disputat contra el Joventut de Badalona. El conjunt blanc també va patir una dolorosa derrota a la seva pista, però s'ha sabut refer a domicili. Així doncs, la final promet ser vibrant, amb els dos millors equips de la temporada com a protagonistes. Una 'Clàssica Final' que ha de servir-li al Barça per sumar la seva vintena Lliga Endensa. L'última va arribar a la temporada 2020-21.

El Barça haurà de superar la 'Kryptonita Tavares'

Ara bé, si repassem els precedents entre Barça i Reial Madrid, sempre detectem un factor en comú: el conjunt merengue s'ha sabut imposar en els duels més decisius. De moment, els homes dirigits per Chus Mateo ja han alçat l'Eurolliga, i durant la temporada anterior van fer el mateix, imposant-se també als barcelonins en la final de la Lliga Endesa. Però a la fase regular la cosa canvia, ja que durant la vigent temporada, l'elenc de Jasikevicius s'ha adjudicat els dos partits, firmant dues actuacions estel·lars.

Tavares en una canasta ante Olympiacos / Foto: EFE
Tavares durant la final de l'Eurolliga contra l'Olympiacos / Foto: EFE

I per fer-ho, el factor clau va ser poder aturar, en certa manera, Eddy Tavares, la gran 'Kryptonita' del projecte de Saras. Sobretot en el partit que el Barça va guanyar al Palau Blaugrana, el més igualat dels dos, Tavares no va existir (6 punts en 24 minuts a pista). En les derrotes, en canvi, el pivot de Cabo Verde ha brillat amb llum pròpia. Sense dubte, els culers hauran de fer-se forts a la pintura si volen tocar la glòria.

Quan es disputaran les finals?

Després de les victòries decisives de Barça i Madrid, el calendari d'aquesta sèrie de Clàssics ja està definit. El primer duel serà el divendres 16 de juny al Palau Blaugrana a partir de les 21:00 hores, mentre que l'hipotètic cinquè partit se celebraria diumenge 25, també al Palau i amb el mateix horari que el primer matx. Així ha quedat distribuïda la sèrie.

  • P1: divendres 16/06, 21:00h al Palau Blaugrana
  • P2: diumenge 18/06, 18:30h al Palau Blaugrana
  • P3: dimarts 20/06, 21:00h al Wizink Center
  • P4: dijous 22/06, 21h al Wizink Center
  • P5: diumenge 25/06, 21h al Palau Blaugran