Aquest dissabte el Barça s'ha enfrontat contra l'Estudiantes en la novena jornada de l'ACB. Ho ha fet sense la seva estrella, Nikola Mirotic, que era baixa per un procés víric, ni amb el recent campió del món Víctor Claver per una lesió que l'apartarà de les pistes durant un mes i mig.

Els catalans, encara tocats per la derrota a l'Eurolliga davant el Reial Madrid, la segona a Europa, han saltat a la pista amb la voluntat de revertir les males sensacions i endur-se la setena victòria de la temporada a l'ACB.

brandon davis barca estudiantes acb efe

El Barça ha començat molt endollat proposant un atac molt dinàmic i amb molta mobilitat de fora a dins, buscant Tomic prop de la cistella. Amb la mateixa intenció ha sortit l'equip madrileny, amb l'exblaugrana Pressey com a director de joc i volent jugar de tu a tu als catalans. Els atacs s'han imposat a les defenses tot i la intensitat blaugrana defensant la seva cistella i tancant bé el rebot. Amb el pas dels minuts la qualitat individual dels jugadors de Pesic ha accentuat la diferència entre els equips. El final del primer quart ha finalitzat amb un triple sobre la botzina de Pressey deixant el marcador 30-19 favorable als blaugrana.

En el segon quart hi ha hagut un canvi de tendència. L'Estudiantes ha endurit la seva defensa i no ha permès cap tir fàcil al Barça, que poc a poc ha vist com els madrilenys s'aproximaven al marcador. Els percentatges d'encert han baixat de manera estrepitosa (12/17 al primer quart i 17/31 al segon). Envoltats de crits d'"independència" i "llibertat presos polítics" cantats per gairebé tots els aficionats que eren al Palau, el Barça ha tornat a entrar en el partit en els últims dos minuts del segon quart. Una jugada marca de la casa de Pierre Oriola i un tir en l'últim segon de Deaney donava un avantatge considerable al Barça de +12 (44-32) però deixava dubtes, preocupacions i desànim a l'afició per les intermitents desconnexions que han tingut els catalans.

Seguint el nivell de l'Eurolliga

El que sí anima l'afició del Barça és veure que després de vàries temporades amb una trajectòria fosca a l'Eurolliga (fa mes de 4 anys que el Barça no arriba a la Final Four), el conjunt de Pesic ha aconseguit posicionar-se entre els equips capdavanters d'Europa. Amb tan sols dues derrotes i sis victòries comparteix el liderat de la competició amb equips històrics com el CSKA o el Maccabi. El punt negatiu el trobem en què de moment, Pesic, no ha aconseguit dotar de regularitat durant els 40' el joc de l'equip. És cert que mostra bons moments, gran perill en fases d'atac i solidesa defensiva, però el camí per convertir una plantilla d'individualitats en un equip temible encara és llarg.

I és que aquesta irregularitat és la que està mostrant l'equip català en molts partits, tant a l'ACB com a Europa. Cert és que aquest és un equip en construcció i que com tot projecte necessita un temps de maduració per conèixer l'entorn, els companys i interioritzar els sistemes tàctics de joc, però aquesta plantilla confeccionada a partir d'una grandíssima inversió econòmica i que aspira a guanyar-ho tot, no està donant encara els resultats esperats, si més no, amb la solvència que se li podria requerir.

pesic barça efe

El tercer quart ha començat amb molt desencert per part de tots dos equips. Els atacs s'han travat i les circulacions de pilota han sigut lentes. Abrines ha deixat mostres de la seva progressiva recuperació amb un triple espectacular i una molt bona recuperació en defensa. També ha tingut el seu moment de glòria el jove de la masia Bolmaro amb un gran contraatac. La diferència en el marcador s'ha eixamplat fins al 70-50.

Amb la gran diferència al marcador l'últim quart del partit ha servit perquè els blaugrana regalessin al seu públic jugades de pur espectacle protagonitzades principalment pel poderós pivot Brandon Davies, l'aler Kyle Kuric i el jove base argentí Bolmaro.

Els blaugrana s'han endut la victòria, la setena de la temporada amb un resultat final de 94-72 tornant a mostrar detalls que aquesta plantilla pot arribar a fer grans coses i, fins i tot, marcar una era si s'acaben d'ajustar certs aspectes.