El Barça marxa a l'aturada pels partits de seleccions com a líder provisional de la Lliga després de golejar l'Elx en la 6a jornada del campionat per 3-0, amb gols de Lewandowski (2) i Memphis Depay. L'equip de Xavi Hernández no ha firmat un gran partit, però tampoc ho ha necessitat per imposar-se amb solvència a un rival que continua sense conèixer la victòria a la Lliga i que s'ha quedat amb 10 jugadors al quart d'hora de partit.

Després d'un duel tan exigent com va ser el de l'Allianz Arena, s'esperava que Xavi Hernández introduís canvis en l'alineació, i així ha estat. Marcos Alonso, Christensen, Busquets, Gavi i Raphinha, titulars a Munic, s'han quedat a la banqueta, i al seu lloc han entrat Alejandro Balde, Eric Garcia, De Jong, Kessié i Memphis Depay. Una de les sorpreses, doncs, és que els 4 capitans s'han quedat fora de l'11. L'altra, la suplència d'Ansu Fati, que divendres va veure com Luis Enrique no l'afegia en la llista de convocats per als pròxims partits de la selecció espanyola.

Memphis Depay celebració gol Barça / Foto: EFE
Memphis Depay ha marcat el 2-0 contra l'Elx / Foto: EFE

El Barça sentencia abans del descans

Al Barça li ha costat agafar ritme en els primers minuts. L'equip de Xavi, lent en la circulació de la pilota, no ha pogut doblegar la defensa d'un Elx molt ben posicionat. Tot ha canviat al minut 15, quan Gonzalo Verdú ha fet caure Lewandowski quan el davanter encarava la porteria rival. El col·legiat no ho ha dubtat i ha expulsat el jugador visitant.

Amb superioritat numèrica, el Barça ha trobat més espais, encara que el ritme del partit ha continuat espès. En el minut 23, Memphis Depay ha pogut marcar l'1-0, però Edgar Badia ha desviat el seu xut amb els peus. Finalment, el Barça ha trobat el camí del gol en una acció per la banda esquerra. Centre ras de Balde i Lewandowski marca porteria buida (33). El gol ha deixat tocat l'Elx, la qual cosa ha aprofitat el Barça per fer un pas endavant. I just abans del descans ha arribat el segon, de Memphis Depay, que ha superat Badia després d'un gir fantàstic. I la sagnia podria haver estat més gran, ja que just després Pedri ha marcat el 3-0, que ha estat anul·lat per fora de joc.

Xavi Hernández Barça / Foto: EFE
Xavi Hernández, donant ordres durant el Barça-Elx / Foto: EFE

Lewandowski completa la golejada

Amb 2-0 al marcador, el Barça ha iniciat la segona part més tranquil, però sense pietat, a la recerca de més gols. Just començar, de fet, ha arribat el 3-0, una altra vegada de Lewandowski, que continua ampliant una ratxa espectacular. El polonès ha pogut marcar el tercer del seu compte particular en el minut 63', però Edgar Badia ha pogut desviar l'obús del davanter.

El tram final ha servit perquè Xavi Hernández donés minuts a Ansu Fati i Ferran Torres, a més de perquè Héctor Bellerín debutés en el Camp Nou. Ambdós davanters han tingut ocasions clares per marcar, però no han estat encertats en la rematada final.