El Barça s'acomiada de l'Europa League amb una desfeta molt dolorosa contra l'Eintracht de Frankfurt després d'un partit desastrós i que només ha tingut emoció en els últims minuts (2-3). La festa del Camp Nou ha estat alemanya, també completa per la gran quantitat d'aficionats visitants que han viscut una nit històrica a Barcelona.

La marea de l'Eintracht de Frankfurt

Després dels incidents previs al principi del partit amb els seguidors alemanys, l'ambient ha seguit sent favorable a l'Eintracht quan ha començat el partit. La marea blanca s'ha fet present a la grada, i amb un Barça amb les novetats d'Òscar Mingueza i de Ousmane Dembélé entre els titulars, ha començat el malson culer.

Ja en la primera ocasió del partit, penal d'Eric Garcia que acaba amb gol de Filip Kostić al minut 3. L'impensable s'ha vist al Camp Nou i l'eufòria ha esclatat en una grada. Però el Barça ha començat de la pitjor manera, havent de remuntar i havent estat atordit per un Camp Nou que no era el de sempre.

Celebracion gol Eintracht Barça Camp Nou EFE

Els jugadors de l'Eintracht de Frankfurt celebrant el primer gol contra el Barça / EFE

Tot i això, a partir del primer gol visitant el Barça s'ha posat les piles. El domini ha passat a ser culer, igual que les ocasions. La primera clara ha estat d'Aubameyang, amb un cop de cap al minut 9. Dembélé es mostrava molt actiu i rebel sobre la gespa, fent exhibició de la seva qualitat i dels seus túnels. Però després de mitja hora de joc amb clar color blaugrana, ha canviat l'ambient.

L'aire ha virat a favor dels alemanys, que han executat les seves rapidíssimes transicions per intentar rematar un Barça que anava perdent la il·lusió. Ter Stegen i Araujo han mantingut la porteria segura fins que  Santos Borré s'ha inventat una gardela impressionant des de fora l'àrea per fer el segon gol de l'Eintracht abans del descans. El Barça, encara més tocat, ha notat la falta de les intervencions dels interiors, amb Pedri i Gavi desapareguts, però també amb poca presència ofensiva de Ferran Torres. Ni Dembélé ni Busquets, sobresaturats de feina i cosits a faltes, han pogut posar-se l'equip a l'esquena.

Dembele quejas faltas EFE

Ousmane Dembélé reclamant una targeta groga / EFE

Es confirma el naufragi del Barça

I a la segona part tot ha canviat. Frenkie de Jong, el gran animador del partit, ha entrat en el lloc de Pedri, que tenia molèsties físiques. I amb l'entrada del neerlandès han arribat les ocasions més clares del Barça. Dembélé amb espais ha creat molt perill, però quan Aubameyang havia de rematar, no ha estat encertat.

I amb el domini culer, ha arribat un moment de la polèmica. Mans de Santos Borré dins l'àrea de l'Eintracht i revisió del VAR. I més de cinc minuts perduts, amb l'àrbitre tenint problemes d'audio i també amb problemes de vídeo. Al final, han acabat determinant que no hi ha hagut res punible. Aleshores ha estat el torn d'Adama Traoré i Dest per intentar buscar l'heroica.

Però l'heroïcitat s'ha convertit en un miracle gairebé impossible després que Kostić fes el seu doblet. A falta de vint minuts per al final, tercer gol de l'Eintracht. I s'ha confirmat el naufragi del Barça. Els culers ja han començat a desfilar cap a casa seva veient la dolorosa desfeta.

Xavi Hernández Barça Eintracht EFE

Xavi Hernández cridant / EFE

Després han entrat Luuk de Jong i Memphis Depay. Ha arribat un punt que el Barça ha acceptat la derrota, però no era així. Sergio Busquets ha marcat per partida doble en els últims minuts, però només un ha estat legal, el del minut 90. L'1-3, el gol de l'esperança culer, i amb 9 minuts d'afegits per jugar-se. I en l'última jugada del partit, penal favorable al Barça, expulsió d'Evan Ndicka i gol de Memphis. El 2-3 ha arribat massa tard i el Barça s'ha acomiadat de l'Europa League amb frustració. I la festa del Camp Nou ha estat de l'Eintracht i dels aficionats vinguts de Frankfurt.

Imatge principal: Els jugadors del Barça després d'encaixar un gol de l'Eintracht de Frankfurt / EFE