El Barça i l'Eintracht de Frankfurt s'han citat aquest dijous al Camp Nou per jugar la tornada dels quarts de final de l'Europa League en un duel decisiu per a la temporada d'ambdós equips. El FC Barcelona necessitava que l'estadi blaugrana presentés una gran entrada per poder crear un ambient molt favorable que ajudés l'equip a passar l'eliminatòria, però el que s'ha viscut a la ciutat i a l'estadi ha estat una invasió alemanya de més de 20.000 aficionats de l'Eintracht de Frankfurt.

Aldarulls abans del partit

La gran majoria ja van arribar durant el dia de dimecres i van inundar els carrers de la Ciutat Comtal, però els fets més greus s'han produït en les hores prèvies al partit. Uns 12.000 aficionats alemanys, segons la Guàrdia Urbana, han sortit del centre de la capital catalana per dirigir-se fins al Camp Nou.

enfrontamientos policia Brimo antidisturbios hooligans seguidores Eintracht de Frankfurt Camp Nou Barça partido - Joan Mateu Parra

Així han estat els aldarulls als afores del Camp Nou / Joan Mateu Parra

La gran majoria s’ha dirigit fins al camp sense incidents; però un grup d’aficionats alemanys que no estava encerclat per la policia ha començat a produir aldarulls amb un grup de Boixos Nois. Tot l'enrenou als voltants del Camp Nou ha estat un avís del que es veuria a dins del terreny de joc, amb una gran presencia d'aficionats alemanys ocupant llocs on habitualment hi són seguidors barcelonistes.

Segons la informació comunicada pel Barça a ElNacional.cat, el club només ha venut 5.000 entrades per l'afició visitant, i des de l'entitat es considera que si la xifra d'alemanys supera amb escreix aquests 5.000 es per una "revenda massiva" per part d'un bon grapat de socis.

El Barça lamenta una revenda massiva

Fa uns dies, el Barça va demanar als seus socis que no poguessin assistir a aquest partit, i al del dilluns vinent contra el Cadis, per la coincidència dels partits amb la Setmana Santa, que emplenessin un formulari per alliberar el seu seient de forma gratuïta perquè el club pogués posar a la venda entrades i recaptar ingressos extra.

Els jugadors de l'Eintracht, amb milers d'aficionats alemanys al darrere / EFE

No obstant, atenent a les imatges del Camp Nou, no ha funcionat, i milers de socis han preferit revendre la seva localitat. Això, ha provocat, segons ha explicat LaTdt, que alguns aficionats blaugrana decidissin abandonar la seva localitat, denunciant que hi havia algunes baralles a la graderia, per culpa dels alemanys, que en alguns casos estaven en clar estat d'embriaguesa i fumant, i que tenen pensat presentar una queixa davant el club.

De moment, una de les primeres reaccions del club ha estat la d'Enric Masip, assessor de Joan Laporta, i ho ha fet mitjançant el seu twitter personal. "Tothom està en el seu dret de vendre els seus carnets però la realitat fa que veure un Camp Nou amb tants aficionats del rival fa molta molta llàstima…", ha lamentat Masip. El Barça podria iniciar una investigació interna per penalitzar els socis que hagin decidit revendre les seves localitats i per evitar que torni a succeir en partits posteriors.

 

Imagen principal: milers d'aficionats alemanys, al Camp Nou / EFE