El Barça s'ha tret aquest dimecres un enorme pes del damunt en sumar la primera victòria de la temporada a la Champions League en superar al Dinamo de Kíev a la tercera jornada de la fase de grups de la màxima competició continental (1-0).

L'equip de Ronald Koeman, doncs, continua viu a la Champions, encara que haurà de guanyar a Kíev en la pròxima jornada si vol seguir amb opcions de classificar-se per als vuitens de final.

Memphis Depay Barca Dinamo Kiev EFE

Memphis Depay, en una acció del partit contra el Dinamo de Kíev / EFE

Piqué calma els nervis

Al Barça només li valia la victòria per continuar aspirant a classificar-se per als vuitens de la Champions League i la necessitat s'ha notat des del xiulet inicial, per bé i per malament. Per bé perquè l'equip de Koeman ha sortit molt concentrat, pressionant molt amunt i buscant el gol amb insistència. I per a dolent perquè a mesura que passaven els minuts i l'1-0 no arribava han aparegut els nervis, ja que una punxada contra el Dinamo de Kíev podia suposar un punt d'inflexió en la temporada, ja que significava dir adeu a la Champions.

Com ja va fer al partit contra el València, Koeman li ha donat a Dest l'extrem dret, una manera de passar a defensa de 5 en moments puntuals, i el neerlandès ha respost fent una molt bona primera meitat. Dest, de fet, ha pogut marcar tot just començar, però la seva rematada després d'un bon centre de Jordi Alba ha sortit fora. L'exjugador de l'Ajax, de fet, ha tornat a apropar-se al gol en el minut 35, amb un xut a boca de canó que el porter Bushchan ha desviat. Les altres grans ocasions de la primera part han estat per a Luuk de Jong, que ha fallat dues rematades bastant fàcils, fins a desesperar el Camp Nou.

Gerard Pique Mingueza Gavi Dest Luuk de Jong celebracion gol Barca EFE

Piqué, celebrant l'1-0 en el partit contra el Dinamo de Kíev d'aquest dimecres / EFE

I quan semblava que els nervis començaven a apoderar-se de l'equip i de l'afició ha arribat l'anhelat 1-0, just quan el públic del Camp Nou corejava el nom d'Ansu Fati, que havia sortit a escalfar. El gol l'ha marcat Piqué, amb una rematada al primer toc després d'un bon centre al cor de l'àrea de Jordi Alba (36). Ha estat el primer gol del Barça en aquesta Champions.

Por d'un empat terrible

Després del descans, amb la tranquil·litat relativa de l'1-0 del marcador i amb Ansu Fati sobre el terreny de joc, el Barça ha tornat a sortir amb una altra marxa, amb més confiança i determinació en la pressió, i just començar el 10 blaugrana ha estat a punt de sentenciar, però la seva rematada acrobàtica ha sortit fora per poc.

Gavi Barca Dinamo Kiev EFE

Gavi ha estat titular i ha firmat una bona actución / EFE

Com ha passat en la primera part, tanmateix, l'equip ha baixat amb el pas dels minuts, davant de l'abisme que podia suposar un hipotètic empat del Dinamo de Kíev.

Luuk de Jong torna a defraudar

Un dels protagonistes del partit ha estat Luuk de Jong, a qui Koeman li ha tornat a donar l'oportunitat de reivindicar-se. L'exdavanter del Sevilla ha estat titular, al costat de Memphis Depay i de Dest, i de nou ha tornat a defraudar, fins al|fins i tot punt d'emportar-se alguns tímids xiulets.

Luuk de Jong Barça Europa Press

Luuk de Jong ha fallat diverses ocasions clares de gol / Europa Press

I és que en la primera meitat el neerlandès ha fallat 2 ocasions molt clares, però ha tornat a errar a l'hora de rematar. També s'ha tret de la màniga un gran tret que Bushchan ha desviat amb una gran estirada. En el descans, Koeman l'ha substituït, per Ansu Fati. Una altra oportunitat perduda per a un Luuk de Jong que continua sense demostrar la seva vàlua com a davanter centre rematador.

Imatge principal: els jugadors del Barça, celebrant el gol de Piqué / Europa Press