Després de dues temporades pèssimes al FC Barcelona, Antoine Griezmann ha fet les maletes de retorn a l'Atlètic de Madrid. No ha triomfat al Camp Nou i torna allà on es va convertir en un dels millors futbolistes del món. I després de molts dubtes i incertesa d'última hora, finalment la cessió s'ha fet oficial a les 1.15h.

Griezmann Barca TUIT

Griezmann Atletico Madrid TUIT

Els fets s'han precipitat al migdia, quan ha transcendit que el Barça ha preguntat a l'Atlètic de Madrid sobre l'opció d'intercanviar Griezmann per Joao Félix. El club matalasser ha declarat intransferible el portuguès, però ha fet saber al Barça que volia fitxar Griezmann. Començaven unes hores d'autèntica bogeria amb el nom de Saúl Ñíguez com a peça clau.

Griezmann Joan Laporta / FC Barcelona

Griezmann, amb Joan Laporta / FC Barcelona

L'acord ha entrat en standy by a la mitjanit de l'1 de setembre, i aleshores s'han generat molts dubtes de si els documents havien arribat a temps a la Lliga. Semblava que no s'havia pogut fer efectiva la cessió de Griezmann perquè Saúl Ñíguez no havia firmat a temps pel Chelsea, i l'Atlètic no tenia espai de massa salarial per inscriure el davanter francès a la Lliga. Però han passat els minuts i finalment s'ha confirmat que els documents havien arribat a temps i ja és un fet que Griezmann deixa el Barça i torna a l'Atlètic de Madrid.

Griezmann, a l'Atlètic de Madrid

La marxa d'Antoine Griezmann s'ha acordat en forma de cessió per una temporada amb una altra d'opcional, però amb l'obligatorietat de compra a canvi de 40 milions d'euros. "El FC Barcelona i l’Atlètic de Madrid han arribat a un acord per a la cessió d’Antoine Griezmann per a una temporada més una altra opcional. El conjunt madrileny es fa càrrec de la fitxa del jugador i té una opció de compra obligatòria", diu el comunicat del Barça.

L'Atlètic de Madrid, sense cash, no podia fer efectiu ara cap mena de pagament, motiu pel qual s'ha decidit per aquest tipus d'acord. 

El Barça, per la seva part, s'ha desprès del salari més elevat de la plantilla, uns 35 milions d'euros, i s'ha assegurat 40 milions d'euros de cara al futur. Griezmann, a més, no havia començat gens bé la temporada, el que ja li havia valgut haver d'escoltar xiulets del públic del Camp Nou.

Griezmann Barca FC Barcelona

Antoine Griezmann lamentant-se d'una ocasió desaprofitada / FC Barcelona

Dues temporades decebedores de Griezmann

Fins ara havien estat dues temporades de Griezmann al Barça amb més decepcions que alegries. Ja va començar amb mal peu quan a l'estiu del 2018 quan va fer aquell polèmic documental de 'La decisión', produït per Kosmos Studios, empresa de Gerard Piqué, en el qual va deixar en evidència el Barça, que es va quedar sense el seu fitxatge.

Va arribar un any després, al 2019, i ja no va tenir bon feeling d'inici amb Leo Messi i els pesos pesants. Però futbolísticament ha estat un desastre.

Dues temporades com a culer més tres partits aquest curs, jugant un total de 102 partits, i arribant a la xifra de 35 gols. No ha acabat d'encaixar en cap moment dins d'un equip que tampoc ha acabat d'arrencar.

Griezmann Barca EuropaPress

Antoine Griezmann assegut sobre la gespa durant un partit del Barça / EuropaPress

Va arribar a Barcelona com una estrella, sent el líder i referent de la selecció francesa campiona del món al 2018, però amb el Barça només va guanyar la Copa del Rei la temporada passada.

 

 

Imatge principal: Antoine Griezmann durant un partit del Barça / EuropaPress