El Barça ha acabat d'explotar. Aquest 2020 és l'any de la gran crisi de Josep Maria Bartomeu. Primer pel canvi d'entrenador. Després per l'incendi entre Éric Abidal i Leo Messi. I ara per una presumpta campanya de difamació que el Barça hauria gestionat a través de l'empresa I3 Ventures.

La Cadena SER ha destapat que el Barça va intentar erosionar l'entorn més crític contra la junta directiva per així enfortir la presidència de Bartomeu.

Una estratègia vehiculada a través de comptes creats a les xarxes socials per atacar sistemàticament el vestidor, carregant contra dos capitans com Leo Messi o Gerard Piqué, però també contra exjugadors com Xavi Hernández o Carles Puyol, i exentrenadors com Pep Guardiola.

Ara bé, la cosa no acaba aquí i encara a través d'aquests comptes la idea era atacar Joan Laporta, Víctor Font o Agustí Benedito, possibles rivals en les properes eleccions del Barça. I afegint, per exemple, Jaume Roures, copropietari de Mediapro.

Finalment també han enfocat els atacs cap al món independentista. Quim Torra, Carles Puigdemont o Oriol Junqueras, han estat alguns dels altres objectius d'aquests comptes, a més d'entitats com l'ANC, Òmnium Cultural i, fins i tot, Tsunami Democràtic.

Les eleccions a la presidència del Barça estan previstes per a l'estiu del 2021, però l'avançament dels comicis podria acabar sent una realitat.

La resposta del Barça

El Barça ha pagat a l’empresa I3 Ventures per difamar l’equip, l’entorn, candidats a la presidència i personalitats polítiques a través de diferents comptes a les xarxes socials. Això és el que assegura la Cadena SER, però el Barça ha negat qualsevol tipus de desprestigi en un comunicat. El club ha qualificat aquestes informacions d’absurdes i veu incomprensible que s’ataqui jugadors de la plantilla i exjugadors, segons ha pogut saber ElNacional.cat.

Ara bé, el Barça admet que I3 Ventures és proveïdor del club, però que aquesta empresa no té cap vincle amb aquests comptes. Justicia y Diálogo en el Deporte, Alter Sports, Més que un club i Respeto y Deporte són alguns dels comptes implicats en aquesta difamació, però I3 Ventures desmenteix que aquests perfils estiguin gestionats per ells.

En tot cas, el club català puntualitza que si es confirma que I3 Ventures i aquests comptes tenen alguna mena de relació, es rescindirà el contracte. El Barça detalla que té contractats serveis de monitorització a les xarxes per controlar els missatges positius i negatius del club.

L’objectiu és protegir la reputació del Barça, però el cert és que amb el canvi d’entrenador, el mercat de fitxatges i la crisi entre Eric Abidal i Leo Messi, no està sent l’any més fàcil per a Josep Maria Bartomeu.