El Barça s'ha acomiadat aquest dimecres de la Copa del Rei en caure derrotat, a la pròrroga, contra l'Athletic Club, en els quarts de final de la Copa del Rei (4-2). En un San Mamés convertit en una olla de pressió, els blaugrana no han completat un mal partit, però han pagat molt cares les desconnexions que han tingut en l'inici d'ambdues parts, quan han encaixat 2 gols. Ja a la pròrroga, i amb el partit molt igualat, entre Koundé i Sergi Roberto han perdut una pilota que Iñaki Williams han convertit en el gol decisiu, una festa que el seu germà, Nico Williams, ha completat en el descompte. A finals del mes de gener, al Barça se li esgoten les possibilitats de guanyar algun títol aquesta temporada.

Després del bon partit del Barça en el Benito Villamarin, Xavi Hernández ha decidit apostar pel mateix bloc, amb Lamine Yamal a l'onze titular, formant trident al costat de Lewandowski i de Ferran Torres. L'únic canvi ha estat l'entrada de Christensen per Pau Cubarsí, formant dupla en l'eix amb Araujo, mentre que els laterals han tornat a ser per a Koundé i Alejandro Balde. En el centre del camp, com ja ve sent habitual, han jugat Frenkie de Jong, Gündogan i Pedri.

Gorka Guruzeta celebració gol Athletic Club / Foto: EFE
Gorka Guruzeta ha marcat l'1-0 als 37 segons de partit / Foto: EFE

Remuntada després d'un altre mal inici

El Barça s'ha especialitzat a començar els partits adormit, de forma horrible, i a San Mamés ha tornat a succeir el mateix. L'Athletic Club ha sortit a mossegar i ha trigat 37 segons a marcar l'1-0, en una jugada embolicada dins de l'àrea que Guzureta no ha desaprofitat per superar Iñaki Peña. I només 3 minuts després, en ple festival basc, ha pogut arribar el segon, en una centrada d'Adu Ares que el mateix Guruzeta ha rematat fora. El Barça ha tardat 10 minuts a aterrar en San Mamés. Ha calmat els ànims de l'Athletic a través de possessions horitzontals, intentant trencar amb un Lamine Yamal molt actiu. Per a més desgràcia, en el minut 22 Xavi Hernández s'ha vist obligat a fer el primer canvi, en caure lesionat Alejandro Balde, aparentment per un problema en els isquiotibials. El substitut ha estat Héctor Fort, que ha firmat un molt bon partit.

La mala sort del Barça ha fet un gir inesperat en el minut 26. Pedri no arriba a una passada a l'espai i la pilota queda morta, fàcil perquè l'Athletic Club la rebutgi. Yuri refusa, però la pilota rebota en Lewandowski, que havia anat a la pressió i s'introdueix a la porteria. I gairebé sense temps de reacció ha arribat el segon del Barça, en aquesta ocasió un golàs, una diagonal elèctrica de Lamine Yamal que ha finalitzat amb un xut fort i ajustat al segon pal (32'). L'1-2 ha deixat tocat l'Athletic, que només ha tornat a posar en un compromís el Barça just abans del descans, quan ha posat una marxa més. Primer ho ha intentat Nico Williams, amb un xut que s'ha enverinat en rebotar en un defensa. I en el córner, Sancet ha rematat amb encert, però ha vist com Iñaki Peña evitava l'empat amb una gran intervenció. La resposta del Barça ha estat un xut ajustat de Ferran Torres que Aguirrezabala ha desviat amb una parada espectacular.

Lamini Yamal celebració gol Barça / Foto: EFE
Lamini Yamal, celebrant l'1-2 en l'Athletic Club-Barça / Foto: EFE

Saucet empata i Lamine Yamal perdona

La segona part ha començat com la primera, amb un Athletic Club molt intens que ha passat pel damunt del Barça. En aquesta ocasió, el gol no ha arribat als 37 segons, sinó als 4 minuts, en una centrada de Nico Williams al segon pal que Saucet, només davant de la passivitat de De Jong, ha rematat al fons de la porteria amb el cap. I poc després ha estat el torn de Guruzeta, que ha estat molt a prop de certificar la remuntada. Com en la primera part també, el Barça ha trigat, però finalment ha reaccionat, a través de possessions més llargues. La seva millor ocasió, en canvi, ha arribat en un contraatac, en el qual Lewandowski ha deixat Lamine Yamal sol davant del porter. L'extrem, tanmateix, no ha calculat bé l'últim control i ha rematat massa creuat (65').

·En el tram final del partit, amb la tensió augmentant per moments, Nico Williams ha estat molt a prop de marcar un golàs, però el seu xut ha sortit fora, molt a prop de l'escaire (74'). I més clara ha estat la següent ocasió, de Lamine Yamal, que s'ha tornat a quedar sol en robar-li una pilota a Paredes. L'extrem ha regatejat el porter, però amb la porteria buida ha disparat al travesser (85'). Aquesta gran ocasió podria haver evitat la pròrroga, però el partit se n'ha anat al temps extra.

a9c5768581b5bc18c7070278a892d28093e34110
Iñaki Williams, celebrant el 3-2 contra el Barça / Foto: EFE

Iñaki Williams sentència després d'un error de Koundé i Sergi Roberto

A la pròrroga el partit ha canviat. Amb les forces ja flaquejant, ambdós equips han baixat el ritme, conscients que qualsevol error podria ser letal. En el minut 96, Nico Williams ha estat a punt de marcar, però el seu xut ha sortit fora en rebotar a Araujo. I just en l'última acció de la primera part, Sergi Roberto, que acabava d'entrar, ha perdut una pilota en el centre del camp que ha permès el contraatac de l'Athletic Club, que Iñaki Williams ha finalitzat en el 3-2.

En la segona part de la pròrroga, a la desesperada i amb aturades constants del joc, el Barça ha intentat el miracle, un empat impossible veient les circumstàncies. L'única ocasió dels blaugrana ha estat un xut centrat de Marc Guiu. Ja en el descompte, Nico Williams ha arrodonit la festa amb un gran gol. Adeu a la Copa del Rei.