El Barça no només ha aconseguit aquest dissabte sumar els 3 punts contra el Getafe, al qual ha superat per 4-0. Els blaugrana també han deixat molt bones sensacions en firmar un partit molt complet, compromès en la pressió i dinàmic en atac, aconseguint desarborar el plantejament del Bordalás. Tots els jugadors han rendit a un gran nivell, encara que els que més han destacat han estat Cubarsí en defensa, impecable en la sortida de pilota; i Raphinha a dalt, molt intens i vertical.

Després del transcendental partit de la Champions League i amb l'enfrontament de San Mamés en l'horitzó, Xavi Hernández ha optat per fer rotacions, per donar-li descans als jugadors més carregats de minuts. Lamine Yamal i Pedri s'han quedat a la banqueta, així com un Íñigo Martínez que està mesurant molt les seves participacions. Amb Ter Stegen a la porteria, la defensa l'han format Koundé, Araujo, Cubarsí i Joao Cancelo. Christensen ha tornat a ser el pivot defensiu, amb De Jong i Gündogan als interiors. Les grans novetats s'han produït en la davantera, amb Joao Félix i Raphinha per les bandes, mentre que el davanter centre ha estat Robert Lewandowski.

Joao Felix Raphinha Cancelo Barça EFE
Raphinha, al costat de Joao Félix i de Joao Cancelo, després de l'1-0 / Foto: EFE

El renaixement de Raphinha

El Barça ha començat bé el partit, amb intensitat, encara que davant s'ha trobat amb una sorpresa. El Getafe ha apostat per pressionar molt a dalt, amb la línia defensiva molt avançada, dificultant la sortida de pilota del Barça. S'hi ha afegit un De Jong imprecís en els primers minuts amb la pilota als peus. La primera ocasió, de fet, s'ha produït després d'una pèrdua del neerlandès. Greenwood ha disparat des de la frontal, obligant Ter Stegen a realitzar una bona parada (6'). La rèplica del Barça ha arribat en un córner, que Raphinha ha rematat fora amb el taló (8').

Sense opcions per sortir jugant, el Barça ha decidit intentar aprofitar els metres que hi havia entre la defensa del Getafe i David Soria, una tasca que s'ha complicat per culpa del fort vent que bufava a Montjuïc. A poc a poc, però, els blaugrana s'han anat entonant, fins a desarborar la defensa del Getafe. En el minut 20 ha arribat l'1-0, en una excel·lent passada de Koundé a Raphinha, que ha encarat David Soria i l'ha superat amb un xut ras. El gol ha donat ales al Barça, que ha firmat molt bons minuts. En el minut 27, els blaugrana han fregat el 2-0, en una excel·lent centrada amb l'exterior de Raphinha a la qual Gündogan no ha arribat per molt poc. I més clara ha estat la següent, quan Joao Félix, sol davant de David Soria, ha disparat massa centrat (35'). I el portuguès ha tornat a fallar només un minut després. El Getafe estava tocat, mentre que el Barça continuava jugant molt bé, trobant espais. En el minut 40, Raphinha ha tornat a encarar Soria, com en l'1-0, però ha disparat per sobre del travesser. Just abans del descans, ha pogut arribar el segon, quan Raphinha i Joao Félix s'han quedat sols. El brasiler, però, s'ha equivocat en fer la passada de la mort al portuguès.

Barça celebració Gol / Foto: EFE
Els jugadors del Barça, celebrant el 2-0 en el partit contra el Getafe / Foto: EFE

El Barça completa una victòria convincent

La segona part ha començat amb un ensurt per al Barça, un xut de MIlla que s'ha estavellat en la base del pal, encara que els blaugrana han continuat sent molt superiors. I en el minut 54 ha arribat el merescut 2-0, en una passada de Raphinha a Christensen, reconvertit momentàniament en extrem. El danès ha arribat a la línia de fons i ha fet la passada de la mort, perquè Joao Félix marqués porteria buida. I poc després, Lewandowski ha marcat el 3-0, però ha estat anul·lat per fora de joc. El Barça ha continuat atacant, jugant molt bé, i en el minut 61, ara sí, ha arribat el tercer, obra de De Jong, després d'una gran jugada col·lectiva.

El 3-0 no ha calmat el Barça, que ha continuat molt centrat, amb ganes de reivindicar-se firmant un partit complet, de principi a final. Xavi Hernández ha aprofitat, a més, per donar descansos, traient del terreny de joc a Joao Félix, Christensen, Raphinha, Gündogan i Joao Cancelo. En el minut 75, en una altra jugada coral, ha pogut marcar Fermín López, que ha disparat centrat. En els últims minuts, amb tot decidit, el Barça ha continuat buscant la porteria rival, per arrodonir la golejada, i ho ha aconseguit, en el descompte. David Soria ha evitat el gol de Vitor Roque, però en el rebuig ha marcat Fermín López. Els blaugrana, per fi, ha completat un partit molt convincent. Hi ha brots verds.