El Barça ja pot respirar tranquil. En cap cas hi va haver alineació indeguda del conjunt d'Ernesto Valverde en l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei contra el Llevant. Chumi Brandáriz, el futbolista del filial que va ser titular a l'eix de la defensa, sí podia jugar el partit de Copa, així ho explica el club.

El cas concret que s'ha posat en dubte ens trasllada a una sanció de Chumi amb el Barça B, perquè ja havia arribat a les cinc targetes grogues i, per tant, estava obligat a complir un partit de sanció. Segons la circular 28 del nou Reglament General i Codi Disciplinari de la RFEF, canviat el passat 29 de novembre del 2018, es distingeixen les sancions en totes les competicions. I el canvi afecta a aquest cas en concret.

Amb el reglament en mà i sabent que la sanció va ser en partit del filial a Segona Divisió B contra el Castelló el passat 6 de gener, la sanció ha de ser a la mateixa competició. Per aquest motiu, el mateix Chumi no va jugar el passat cap de setmana al Miniestadi contra l'Alcoyano, perquè complia el partit de sanció que li tocava.

chumi llevant barça copa rei @FC Barcelona

FC Barcelona

L'acumulació de targetes és considerada una "infracció lleu" i, per tant, ha de ser resolt en la mateixa competició. No seria el mateix cas en haver rebut la targeta vermella i que el Comitè de Competició ho hagués considerat com una infracció greu (a partir de 4 partits de sanció), cosa que sí s'hagués traslladat a la competició de Copa.

Fora de termini

A més, un altre dels condicionants que no es compleixen, és la denúncia dels fets. El Barça compleix la normativa, però igualment, el cas només podria haver estat objecte d'investigació si el Llevant hagués fet la denúncia dins del termini reglamentari.

En aquests casos, el temps màxim per reclamar una possible alineació indeguda és de 48 hores després del partit. I en cap moment el Llevant ha reclamat res.

El Barça, tranquil

Josep Vives, portaveu del Barça, ha explicat a la ràdio pública catalana que "tècnicament no ens hem de defensar de res perquè encara ningú ens ha denunciat". Unes paraules que ha complementat assegurant sobre Chumi que "el partit de suspensió, d'acord amb la norma i la interpretació que fem nosaltres, havia de complir la suspensió a la Lliga i no a la Copa. Ja la va complir, d'acord amb la darrera circular de la RFEF".

Amb la llei a les mans, Vives ha argumentat que si ara fa la denúncia el Llevant, estan fora de termini. Tot i això, aquest divendres el club valencià podria demanar explicacions a la RFEF, cosa que no inquieta el Barça: "Creiem que els nostres arguments són prou sòlids. Estarem expectants a veure què passa".

Circular 28 del Reglament General i Codi Disciplinari de la RFEF