La polèmica arbitral al voltant de la final de la Copa del Rei de bàsquet que va albergar el Carpena de Màlaga diumenge passat encara no ha acabat. Els blaugrana, que van caure derrotats després d'un pobre darrer quart, van acabar molt enfadats amb algunes decisions de l'àrbitre principal, Antonio Conde, i Roger Grimau no va tenir pèls a la llengua a l'hora d'evidenciar aquest enuig en la roda de premsa posterior al partit.

"En tres minuts t'expulsen un gran jugador (Vesely) i això no pot ser, potser quan es vegi el vídeo em diran que segur que eren faltes, però el cert és que un altre jugador en 34 minuts ha fet tres faltes (Campazzo). M'encanta com juga, la intensitat que té i com va a totes, però tampoc es pot entendre que s'assenyali tècnica a Willy i li diguin: 'això no és l'NBA, xaval'", va expressar el tècnic català. Unes paraules que agafen encara més importància un cop l'ACB, a través de les seves xarxes socials, ha publicat el vídeo amb l'àudio del micròfon de l'àrbitre principal del partit, Atonio Conde, en el que es veuen alguns detalls que han indignat l'afició culer.

Un vídeo que aporta transparència, però que agreuja la polèmica arbitral

I és que tot i que el vídeo és un producte audiovisual brutal, en el qual es veuen detalls de l'esport de primer nivell imperdibles, la realitat és que en aquesta ocasió ha servit per agreujar la polèmica arbitral. El vídeo publicat per l'ACB no recull tot el partit, però sí que deixa alguns moments imperdibles. Un d'ells, que ha irritat el barcelonisme, es produeix entre Tavares, Laprovittola i Antonio Conde, l'àrbitre principal. Quan el joc està aturat, el col·legiat, en lloc d'haver assenyalat falta anteriorment, li comenta al pivot del Reial Madrid: "Edy! Edy! Sortim de la zona, d'acord? Sencer, els dos peus fora, eh".

El base argentí del Barça escolta aquesta conversa i, sorprès, respon: "Sortim no, la xiules!". Antonio Conde no esperava aquesta resposta i acaba el tens moment amb un: "No, no, va...". A més d'això, també hi ha altres moments peculiars, com quan Campazzo li diu a l'àrbitre: "Se t'està escapant el partit!".

Roger Grimau, incrèdul durant el Reial Madrid - Barça de la final del Copa del Rey / Foto: EFE
Roger Grimau, incrèdul durant la final / Foto: EFE

El Barça no enviarà cap queixa formal

El Barça, tanmateix, no interposarà cap queixa formal a l'ACB per aquest partit, tal com ha avançat el periodista Marc Mundet. Ara bé, segons aquesta mateixa font, sí que enviarà un vídeo amb determinades accions per entendre el perquè les decisions preses. Així, la tensió entre Barça i Reial Madrid ha viscut un nou episodi, aquest cop amb el bàsquet de protagonista.