Aquest migdia s'ha celebrat el sorteig pertanyent a les semifinals de la Copa de la Reina. Uns bombos en els quals es trobaven el Barça, principal candidat al títol, la Reial Societat, l'Atlètic de Madrid i l'Athletic Club. El quadre blaugrana mesurarà forces davant del conjunt bilbaí, en la seva recerca de tornar a alçar-se amb un triplet que l'any anterior no van poder aconseguir. El sorteig ha ofert que culers i athletizales rememorin el partit de quarts de final dels seus homòlegs masculins a la Copa del Rei, que va suposar l'eliminació del FC Barcelona.

El Barça es veurà les cares amb el Athletic abans de la final de la Copa de la Reina

Malgrat no comptar amb la condició de vigent campiona, que actualment ostenten les matalasseres, l'equip de Jonathan Giráldez és el favorit per conquerir un torneig del K.O. que l'any passat se'ls va escapar per un error humà. En aquell temps, les blaugrana van golejar a l'Osasuna per un contundent 9-0, però l'alineació indeguda de Geyse Ferreira, va acabar per eliminar a les clares candidates al títol. La futbolista arrossegava una sanció de l'any anterior, quan jugava al Madrid CFF, un fet que va passar inadvertit per al cos tècnic del club i que el quadre rojillo va denunciar, acabant per enterrar totes les opcions d'aixecar un nou trofeu.

Aquesta vegada, el Barça buscarà esmenar un error imperdonable i tornar a conquerir un títol que han conquerit fins en 9 ocasions, sent l'equip que més entorxats d'aquesta índole ha aixecat. La Copa de la Reina és una de les competicions fetitxe del club blaugrana, que ha guanyat fins en 3 ocasions consecutives aquest torneig (2020, 2021 i 2022). Les de Jonathan Giráldez, comandades per la Pilota d'Or, entre molts altres distintius, Aitana Bonmatí continuen amb pas ferm en aquesta competició i l'Athletic serà l'últim escull abans de la final.

El conjunt català arriba a aquestes semifinals després d'arrasar, sense cap mena de problemes, el Sevilla en una voluminosa golejada per 8 gols a 0. Per la seva part, la plantilla dirigida per David Aznar, va tenir més problemes per assolir el pas previ a la final. Les basques van vèncer en els penals al Costa Adeje Tenerife, després d'empatar a 1 en el temps reglamentari i en la pròrroga. El Barça continua partint com a favorit encara que Vicky López avisa: "tots els equips són bons i qualsevol pot guanyar la competició".

Els precedents il·lusionen el Barça

En haver sortit el seu nom en primer lloc, serà l'Athletic Club que exerceixi com a amfitrió en el partit d'anada, que tindrà lloc dijous 7 de març a les 21:00 a Lezama. El duel de tornada, a l'Estadi Johan Cruyff, es disputarà la setmana següent, el dijous 14 del mateix mes, a la mateixa hora. Per trobar l'últim precedent entre ambdós equips, en unes semifinals de la Copa de la Reina cal remuntar-se fins a 2018 (any en què el FC Barcelona va conquerir la seva sisena copa). En aquell temps les blaugrana van vèncer les basques. Va ser en un duel a partit únic, a Reus, amb un final d'infart. Ambdós conjunts van empatar a 2 al final dels 90 minuts i de la pròrroga, i Sandra Paños es va convertir en l'heroïna culer en la tanda de penals (3-4).

En l'altre costat del quadre, Reial Societat i Atlètic de Madrid es veuran les cares a la recerca de la final. Les matalasseres, vigents campiones, intentaran revalidar el seu títol, davant d'un conjunt txuri-urdin, que vol repetir la gesta de 2019 quan van aixecar la seva única Copa de la Reina.