El Barça ja sap que s'ha acabat el seu somni a la Copa de la Reina. El jutge disciplinari de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha confirmat l'eliminació del club blaugrana de la competició del KO. La reclamació de l'Osasuna ha fet el seu efecte, que tot i perdre per golejada contra el Barça, les blaugrana van cometre alineació indeguda de Geyse Ferreira.

La sentència del Barça: l'alineació indeguda de Geyse

Geyse, davantera del Barça femení que va ser titular en el duel dels vuitens de final de la Copa de la Reina disputat a El Sadar, va ser protagonista pel gol que va marcar i per la polèmica generada. La golejadora brasilera hauria d'haver complert sanció contra l'Osasuna després de ser expulsada en l'últim partit de la Copa de la Reina que va disputar la temporada passada.

L'actual davantera del Barça va aterrar a la disciplina culer aquest passat estiu procedent del Madrid CFF. I la temporada passada va ser expulsada en el darrer partit que va jugar a la Copa de la Reina contra l'Sporting de Huelva. Un fet que és evident que el club blaugrana desconeixia i que es va acabar de confirmar tot just quan es va acabar el partit.

Barca femenino Osasuna alineacion Copa Reina
L'alineació del Barça femení contra l'Osasuna / Foto: FC Barcelona

Des del Barça van al·legar que no apareixia cap informació a la web de la Reial Federació Espanyola de Futbol, que era ben cert, però el delegat culer, l'encarregat de saber tots les casuístiques de les seves futbolistes, no va mirar el portal intern específic per als clubs. El Barça no va veure que la sanció sí era present en el programa Fénix, que és la plataforma que els equips utilitzen per agilitzar tràmits dels mateixos clubs o futbolistes quan fan referència a fitxatges o sancions. I després de confirmar-se, l'Osasuna va procedir a denunciar aquesta alineació indeguda de Geyse.

El Barça defensa la seva postura

"Estimar la reclamació realitzada pel CDF Osasuna Femenino, i declarar l'existència d'alineació indeguda de la jugadora del F.C. Barcelona, Geyse Da Silva Ferreira", comença dient la resolució del jutge disciplinari. I poc després anuncia que acaba "donant el partit per perdut al F.C. Barcelona i per resolta l'eliminatòria de vuitens de final del Campionat d'Espanya/Copa de la S.M. de la Reina a favor del CDF Osasuna Femenino". El Barça, a més, haurà de pagar una multa de 1.001 euros després d'aplicar-se l'article 79.1 i 79.2.b del Codi Disciplinari de la RFEF.

Ara el Barça és qui haurà d'actuar si encara vol salvar el seu honor. El club blaugrana pot imposar un recurs davant del Comitè d'Apel·lació en un termini de deu dies. I ho farà.

Geyse Ferreira Barça / Foto: Europa Press
Geyse Ferreira celebrant un gol amb el Barça / Foto: Europa Press

Una situació calcada a la que li ha passat al Sevilla, que també perd el seu partit de la Copa de la Reina per la també alineació indeguda de Nagore Calderón, donant la victòria al Vila-real.