L'Argentina ha complert aquest dimecres els pronòstics i s'ha classificat com a primera de grup per als vuitens de final del Mundial de Qatar 2022. L'equip albiceleste ho ha aconseguit després de superar una defensiva Polònia (0-2), que després d'aguantar el 0-0 en la primera part ha acabat sucumbint després del descans. El marcador, de fet, podria haver estat d'escàndol si no hagués estat per Wojciech Szczesny, el porter de la Juventus, que ha aconseguit desesperar amb la seva actuació Leo Messi, a qui fins i tot li ha aturat un penal.

Juntament amb el combinat de Scaloni, passa als vuitens de final Polònia, que amb 0-2 en el seu partit i en el d'Aràbia Saudita-Mèxic, ha decidit defensar el resultat i esperar que Mèxic no marqués un altre gol, ja que la combinació li donava la classificació per haver rebut menys targetes grogues. L'estratègia, tan conservadora com arriscada, com demostra el fet que a la tri li hagin anul·lat dos gols per fora de joc, li ha valgut, i jugarà els vuitens de final en detriment de Mèxic.

Wojciech Szczesny Polònia Argentina / Foto: EFE
Wojciech Szczesny, aturant-li el penal a Leo Messi en el Polònia-Argentina / Foto: EFE

L'Argentina xoca contra un Szczesny imbatible

Polònia ha saltat al terreny de joc amb les idees molt clares. El conjunt europeu, conscient del perill que suposa Messi entre línies, s'ha tancat enrere, acumulant jugadors pel centre, cedint-li les bandes a l'Argentina, en confiar en el seu potencial en el joc aeri. Així i tot, Messi ha sortit molt participatiu. En el minut 7, el 10 ho ha intentat amb un xut fluix. I tot seguit ho ha tornat a provar amb un xut sec que Szczesny ha desviat. Començava aquí un duel memorable entre Messi i el porter de la Juventus, el millor del Mundial, que es presentava al partit amb la porteria a zero i havent aturat un penal a l'enfrontament contra l'Aràbia Saudita.

Després d'uns minuts en què Polònia ha aconseguit que no passés res, l'Argentina ha augmentat el ritme. En el minut 28, Julián Álvarez ha vist com un defensa desviava el seu xut. El rebuig ha caigut a peus d'Acuña, que ha disparat creuat. En el 36', Julián Álvarez, sol, s'ha trobat amb un esplèndid Szczesny. I en el minut 38 ha arribat la jugada clau de la primera part. Szczesny surt tard a una centrada i impacta amb Leo Messi. L'àrbitre, després de veure l'acció al monitor, xiula penal. El capità argentí l'ha executat amb un xut sec i fort, però Szczesny l'ha desviat amb una estirada espectacular (39).

Alexis Mac Allister Polonia Argentina Qatar 2022 / Foto: EFE
Alexis Mac Allister, celebrant el seu gol contra Polònia / Foto: EFE

L'Argentina s'imposa i passa com a primera

Tots els fantasmes després de tantes ocasions perdonades s'han difuminat en el primer minut de la segona meitat, quan l'Argentina ha aconseguit el 0-1. Curiosament, el gol s'ha iniciat per una banda, just quan Polònia havia canviat el seu esquema per protegir-se per fora. Centrada rassa de Nahuel Molina i Mac Allister, al primer toc, s'inventa un xut creuat que supera Szczesny. Amb el 0-1, Polònia seguia classificada, com a segona de grup, per la qual cosa el gol no ha canviat la seva actitud defensiva. Mentrestant, a l'altre partit, l'Aràbia Saudita-Mèxic, la tri ha marcat dos gols ràpids, quedant-se un de superar Polònia a la classificació.

El nou panorama no ha canviat la dinàmica del partit. L'Argentina tocava i tocava i buscava el gol, mentre que Polònia es protegia al darrere. En el minut 60, Mac Allister ha pogut marcar el 0-2, però el seu xut l'ha parat Szczesny. Finalment, l'albiceleste ha aconseguit la sentència. Pilota filtrada d'Enzo Fernández i Julián Álvarez marca amb un xut espectacular (67). A 20 minuts per al final, amb l'Argentina ja classificada com a primera de grup, tota l'atenció s'ha centrat en la segona posició. Mèxic i Polònia estaven empatats a tot, per la qual cosa els europeus passaven per haver rebut 3 targetes grogues menys que Mèxic. Veient-se incapaç d'anar-se'n a l'atac, Polònia ha decidit jugar-se-la a mantenir el 0-2, en espera que Mèxic no marqués cap altre gol. En el minut 71, ho ha tornat a intentar Messi, amb un xut que ha parat Szczesny, i tot seguit ha estat Julián Álvarez, que no ha trobat porteria per poc. L'Argentina, amb el partit decidit, ha continuat atacant, i Lautaro Martínez ha estat molt a prop d'aconseguir el 0-3. Polònia ha aconseguit finalment l'objectiu i disputarà els vuitens de final, en els quals s'enfrontarà a França. L'Argentina, per la seva part, se les veurà amb Austràlia.