En una nova exhibició de Leo Messi, el millor futbolista de la història ha liderat la seva Argentina per superar als penals els Països Baixos després d'empatar 2-2 al final dels 90 minuts. Primer, una assistència exquisida del 10 l'ha convertit en gol Nahuel Molina i després, el propi Messi, de penal, semblava marcar el gol de la sentència, però el doblet de Wout Weghorst ha forçat la pròrroga, on no s'ha mogut el marcador.

Una genialitat de Leo Messi provoca el gol de Nahuel Molina

Abans del començament de la jornada, molts esperaven que un cop es tanqués la doble ració de partits, hauria quedat definida una semifinal sud-americana entre el Brasil i l'Argentina. De fet, si hi havia més dubtes era sobre la classificació dels argentins, perquè pocs esperaven que la canarinha cauria contra Croàcia. Però el Brasil ha quedat eliminada a la tanda de penals i, encara amb el Mundial en xoc, ha començat el duel entre neerlandesos i argentins que ha tornat a demostrar la màgia dels Mundials.

Messi contra Van Dijk y Ake / Foto: EFE
Messi, molt vigilat en tot moment pels neerlandesos / Foto: EFE

En uns primers compassos de molt de respecte i poques ganes de concedir oportunitats al rival, Messi estava molt marcat i baixava a rebre per tocar més pilota. El 10 ha tingut algun xut llunyà molt desviat, però Leo Messi és tan brillant que, en partits en els quals tot està encallat i no sembla haver-hi la possibilitat de desxifrar la forma de desfer la igualada, ell sí que la troba.

Van Gaal sacsa l'equip però Messi marca el segon

Quan ningú veia l'espai entre la defensa, l'exjugador del Barça ha donat una assistència a l'abast de molt pocs o de cap ni un per habilitar Nahuel Molina que no ha perdonat davant Noppert per obrir el camí dels argentins a la semifinal (35'). Al descans s'ha arribat amb la sensació que Louis Van Gaal havia de tocar alguna cosa i, de fet, n'ha tocat dues. Ha fet un doble canvi a la mitja part per intentar alliberar Gakpo i que es mogués més a prop de la porteria rival.

Messi y Molina celebrando la primera diana de Argentina ante Países Bajos / Foto: EFE
Leo Messi i Nahuel Molina celebren el 0-1 / Foto: EFE

Però mentre passaven els minuts, no canviava res. I el que tampoc canviava és que el partit semblava d'un esport diferent quan la pilota passava pels peus de Leo Messi o quan la tenia algú altre. El millor jugador de la història s'ha carregat l'equip a l'esquena un cop més, generant tot el joc dels seus trencant línies amb una facilitat insultant. I, en una de les poques ocasions que no han nascut de les seves botes, ha marcat el 0-2.

Weghorst envia el partit a la pròrroga amb dos gols

Una aventura d'Acuña per banda esquerra ha acabat amb una ximpleria de Denzel Dumfries, que ha comés un penal molt clar. Messi, que va fallar des dels 11 metres contra Polònia a la fase de grups, ha tingut tota la calma del món per veure com Noppert es quedava al mig de la seva porteria i li ha enviat a la seva esquerra, marcant el camí de l'Albiceleste cap a les semifinals del Mundial.

Leo Messi celebra gol oidos Argentina Mundial Qatar / Foto: EFE
Leo Messi celebra el seu gol / Foto: EFE

Però a vegades, ni quan el camí sembla pla i còmode, ho acaba sent. I molt menys en un Mundial. Van Gaal havia introduït tots els centímetres que tenia a la banqueta i el gegant Wout Weghorst ha connectat un cop de cap marca de la casa per marcar l'1-2 i multiplicar l'emoció dels últims minuts. Els Països Baixos tenien al camp Weghorst i Luuk de Jong i, a més, Van Gaal ha enviat Virgil Van Dijk a la zona atacant.

La llibreta de Louis Van Gaal

I, quan ja semblava impossible, una falta a la frontal de l'àrea ho ha canviat tot. Era perfecta per xutar, però Van Gaal ha tret a passejar la seva llibreta i els seus jugadors han dibuixat una jugada assajada que Weghorst ha culminat amb l'empat, quan es passaven 10 minuts d'afegit, per enviar el partit a la pròrroga.

Wout Weghorst gol Paises Bajos Argentina Mundial Qatar / Foto: EFE
Wout Weghorst celebra el gol que ha forçat la pròrroga / Foto: EFE

Al temps extra, amb les pulsacions una mica més estabilitzades, tot s'ha tornat a igualar i en el primer temps no ha passat gran cosa. I, en el segon, a mesura que passaven els minuts, els nervis es multiplicaven. Argentina hauria pogut evitar els penals amb un xut de Lautaro Martínez que el cos de Van Dijk ha enviat a córner i en una rematada desviada de Pezzella abans dels penals.

El Dibu Martínez, heroi als penals

Des del punt dels 11 metres, un final tràgic però a l'altura de l'emoció que ha tingut el partit, el porter Emiliano Martínez s'ha erigit com l'heroi dels argentins, ha aturat els dos primers, mentre els seus companys no fallaven i finalment, tot i el suspens per l'error d'Enzo Fernández, els milers d'argentins han pogut celebrar que es veuran les cares amb la sorprenent Croàcia per un lloc a la final.