El Barça s'acomiada de la gira dels Estats Units amb una última victòria contra el Milan a Las Vegas (0-1) sota l'atenta mirada d'Ousmane Dembélé des de la distància. Els blaugrana han jugat molt seriosament i han pogut endur-se un duel que s'ha decidit amb un golàs d'Ansu Fati.

Tot i els dubtes defensius que es van generar en el primer duel de la pretemporada contra l'Arsenal, la millora va ser notable contra el Reial Madrid i s'ha confirmat contra el Milan. Equip culer amb una barreja de titulars i suplents contra un Milan carregat d'intocables. El Barça, vestint de blanc, ha sabut treure el màxim rendiment en el moment més adequat.

Ferran Torres Barça Milan / Foto: EFE
Ferran Torres jugant contra el Milan / Foto: EFE

Sense gols ni emoció entre el Barça i el Milan

Els italians, però, no han estat al nivell i han demostrat un rendiment molt pobre. I els blaugrana ho han aprofitat per brillar a Las Vegas abans de dir adeu als Estats Units. Ha estat un partit marcat per les bones actuacions dels extrems, començant per Raphinha i Ez Abde, i acabant amb Ansu Fati i Lamine Yamal. No s'ha trobat a faltar Dembélé, que ha seguit el partit de la banda i sabent que no jugaria ni un sol minut.

Ronald Araujo, fent de capità per primera vegada, ha vist com l'Allegiant Stadium superava per poc la meitat de la seva capacitat, amb 38.986 espectadors, confirmant una baixa entrada. I el defensa uruguaià ha estat un dels responsables de crear perill durant la primera part, igual que amb les perilloses arribades de Raphinha i Ferran Torres. També bon paper del porter Iñaki Peña, fent oblidar Ter Stegen en certs moments.

Ronald Araujo Barça Milan / Foto: EFE
Ronald Araujo jugant contra el Milan / Foto: EFE

Ansu Fati decanta el duel a Las Vegas

I després d'un final de la primera part apàtic, el Barça s'ha reactivat amb els canvis. Aquesta vegada no havia destacat el jove Fermín López, com tampoc Pedri González o un segur Oriol Romeu. I ha arribat el seguit de canvis de Xavi Hernández. Lewandowsski, Sergi Roberto, De Jong, Balde i Ansu Fati han saltat a la gespa i el duel ha fet un tomb.

La connexió d'Ansu Fati i Balde per la banda esquerra culer ha estat determinant en el segon temps per canviar la cara d'un partit que s'havia ensopit. I l'extrem culer, reivindicatiu, ha acabat brillant gràcies a un golàs que s'ha inventat des del pic interior de l'àrea (0-1). El Barça també ha fet un segon gol, però la diana d'Araujo de cap ha estat anul·lada per fora de joc.

També han acabat entrant al camp Sergiño Dest, Lamine Yamal, Marc Casadó, Àlex Valle, Aleix Garrido i Mikayil Faye, que han completat un partit del Barça que ha acabat amb bones sensacions i ocasions de gol. I d'aquesta manera, amb una victòria contra el Milan, semifinalista de la passada edició de la Champions League, el Barça s'acomiada dels Estats Units i també d'Ousmane Dembélé.