El Barça ha acabat perdent en el debut de la pretemporada contra l'Arsenal després de veure un festival de gols al SoFi Stadium de Los Angeles (5-3). Tot i que encara no es poden treure conclusions, el conjunt blaugrana ha acabat caient en el primer partit de la gira dels Estats Units en el dia del debut d'Ilkay Gündogan i del redebut d'Oriol Romeu. També s'ha estrenat la trencadora samarreta blanca.

El Barça comença manant i l'Arsenal no es rendeix

Després de la gastroenteritis vírica segurament no se li podien demanar grans coses al Barça, encara sense rodatge davant d'un Arsenal que ja portava fins a quatre partits de pretemporada. Però això no era excusa perquè no es veiés un gran espectacle a la ciutat de les estrelles. I els grans astres culers a l'inici van ser Gündogan i Romeu, que van sortir d'inici en el dia de l'estrena culer (i encara sense el lesionat Iñigo Martínez).

Un duel que ha començat amb un retard de mitja hora per culpa de l'endarreriment de l'arribada del bus de l'Arsenal. Però quan la pilota ha començat a rodar ha marxat el nerviosisme entre els seguidors presents a l'estadi angelí.

El Barça ha tingut errades per falta de costum i habituals en les pretemporades. Però el primer gol ha estat culer gràcies a una diana de Robert Lewandowski després d'una gran jugada d'Ez Abde per la banda esquerra de l'atac. Un gol culer al minut 7 que ha estat ràpidament contrarestat per la diana gunner de Bukayo Saka sis minuts més tard, amb una errada clamorosa d'Andreas Christensen.

L'Arsenal, molt més ben plantat sobre la gespa i sent superior davant d'un Barça ple de dubtes, ha fallat un penal i després ha rebut un segon gol culer gràcies a l'execució d'una falta afortunada de Raphinha al minut 34. Però abans del descans, gol de Kai Havertz per posar la igualada al marcador.

Quatre gols més a Los Angeles

I com ja és habitual en les pretemporades, Xavi Hernández ha canviat per complet tot el seu equip. Però tot i que el Barça ha fet un lleuger pas endavant i ha tingut el tercer gol molt a prop a través d'Ousmane Dembélé, ha estat Leandro Trossard qui ha marcat les diferències a Los Angeles. El futbolista belga ha fet un doblet (minuts 55 i 78) per decantar la balança.

I el Barça no ha pogut fer gaire més en un duel que s'ha notat molt el millor ritme competitiu de l'Arsenal. Ferran Torres ha fet el gol de l'honor al minut 88 i Fábio Vieira ha fet el cinquè de l'Arsenal amb un golàs per tot l'escaire un minut després.

El Barça encara té molt a millorar, però ja ha demostrat algunes coses positives en el debut de la temporada als Estats Units. L'Arsenal, però, ha estat superior i ha fet evident que està més rodat. El proper repte culer serà al Clàssic contra el Reial Madrid d'aquest proper dissabte a les 23.00h i després ja arribarà el partit la matinada del dimecres de la setmana vinent contra el Milan.