El Barça venç i convenç als Estats Units després d'un gran Clàssic que el conjunt culer ha dominat contra el Reial Madrid (3-0). Els blaugrana han minimitzat els blancs en un partit que ha estat revolucionat des del principi i que s'ha convertit en un gran espectacle. Ousmane Dembélé, Fermín López i Ferran Torres han estat els golejadors a l'AT&T Stadium de Texas.

El Clàssic més revolucionat a Texas

No semblava un amistós de pretemporada, perquè un Clàssic és un Clàssic ja es jugui al Camp Nou, al Santiago Bernabéu, a Montjuïc... o a Texas. Ja s'ha notat per les dues alineacions titulars: amb Xavi Hernández apostant pel seu millor equip i amb l'entrada d'Ilkay Gündogan i Oriol Romeu; i amb Carlo Ancelotti apostant pels seus millors jugadors, entre els quals estava Jude Bellingham.

Tot i uns minuts de retard respecte a l'hora d'inici prevista, el duel ha estat disputadíssim des del principi. Ja al minut 4, Oriol Romeu ha enviat la pilota al travesser després de fer un xut potentíssim. El Barça ha començat dominant i ha sabut superar el Reial Madrid en tots els registres. Potser prenent massa riscos en la sortida de la pilota. Però el Reial Madrid, tot i que trobant xuts llunyans amb facilitat, no ha espantat la porteria de Ter Stegen.

Ousmane Dembélé Barça Real Madrid Clásico Texas / Foto: FC Barcelona
Ousmane Dembélé jugant el Clàssic a Texas / Foto: FC Barcelona

El Barça, jugant amb una formació canviant, movent Balde per la banda esquerra i amb un doble pivot en ocasions, amb l'ajuda de Frenkie de Jong. Pedri ha connectat molt bé amb Lewandowski, però el perill s'ha anomenat Dembélé. En defensa, poc que patir i amb solidesa de Christensen, Kounde i un imperial Araujo. I es notava la falta d'entesa al Reial Madrid per culpa del canvi de sistema, ara jugant amb un 4-4-2, però fent de Bellingham un mitjapunta amenaçant.

I el primer gol culer ha estat de Dembélé al quart d'hora de joc després d'una falta executada a la perfecció gràcies a l'estratègia (1-0). I l'extrem francès ha afusellat des de dins l'àrea un Courtois que no ha pogut fer res. Però això només ha estat l'inici d'un partit molt mogut i molt revolucionat. Araujo ha fet mans dins l'àrea, però Vinícius ha fallat el penal al minut 20 després d'enviar la pilota al travesser.

Un partit en el qual tothom anava al límit i l'àrbitre ha començat a mostrar targetes grogues. I també han aparegut les lesions i els canvis: Christensen ha deixat el seu lloc a Eric Garcia i Güdogan ha marxat per Sergi Roberto. També amb problemes físics al Reial Madrid, amb Mendy sortint lesionat i Fran García entrant a la gespa abans del descans. I en el vessant purament esportiu, gran aturada de Ter Stegen, i travesser i pal de manera consecutiva del Reial Madrid abans de marxar als vestidors.

El Barça tanca la victòria als Estats Units

Si el ritme altíssim havia estat protagonista al primer temps, a la segona part ha baixat considerablement. Vinícius, molt tímid, ha tingut un primer intent. Araujo ha respost amb un cop de cap massa tou. També ha tingut una oportunitat Modric poc després d'entrar al camp. El mateix amb Dembélé, sempre aprofitant els espais. Però el perill de veritat ha arribat al quart d'hora del segon temps amb un xut al travesser de Tchouaméni que no ha acabat amb gol del Reial Madrid de miracle.

I Xavi Hernández, buscant més pausa i un nou aire al seu equip, ha fet canvis no obligats per lesió a menys de mitja hora per al final. Ha estat el torn de Fermín López i Raphinha, que han entrat per Pedri i Dembélé. I poc després també han entrat al camp Ferran Torres, Ansu Fati, Ez Abde, Sergiño Dest i Marcos Alonso. I amb els molts canvis culers, el Barça ha canviat i el domini ha passat a ser merengue. Però abans del final, el jove culer Fermín López s'ha inventat un golàs des de fora l'àrea al minut 85 (2-0), Vinícius ha enviat l'enèsima pilota al travesser i Ferran Torres ha tancat la victòria culer amb un nou gol al temps de descompte (3-0).

Els 82.026 espectadors que han omplert l'AT&T Stadium han acabat veient una nova victòria culer en un Clàssic als Estats Units. El Barça suma la seva 21a victòria en duels amistosos contra el Reial Madrid. I és el primer partit guanyat del Barça en aquesta pretemporada, com també la primera derrota del Reial Madrid.