La selecció espanyola s'ha acomiadat de l'Eurocopa femenina 2022 després de fer el seu millor partit del campionat al Brighton Community Stadium. Espanya ha dominat gran part del duel, però Anglaterra, amfitriona i fent por després de ser la millor selecció del torneig a la fase de grups, ha aconseguit empatar al final del temps reglamentari i ha confirmat la remuntada de la primera eliminatòria dels quarts de final a la pròrroga (2-1).

Igualtat màxima a Brighton

Un dels millors partits possibles ja als quarts de final. I l'espectacle que s'ha ofert ha estat a l'alçada de les expectatives. Tant la selecció espanyola com l'anglesa han demostrat recursos, joc ofensiu i també seguretat defensiva. I la igualtat s'ha fet present a l'estadi del comtat d'East Sussex.

El duel ha començat amb nervis. Sense sorpreses. I massa accelerat i sense control. Un joc que inicialment ha ajudat el conjunt local, ja que Espanya necessita el control de la pilota per fer mal. En aquests moments han aparegut tant la catalana Ona Batlle com l'andalusa Olga Carmona des dels laterals per frenar Beth Mead, la millor jugadora del torneig i màxima golejadora, i Lauren Hemp. I també han intervingut de manera justa tant Irene Paredes com Mapi León per evitar que els ensurts d'Ellen White acabessin en gol.

Aquesta vegada la selecció espanyola ha sortit concentrada i la portera culer Sandra Paños no ha posat en risc la seva porteria. I al quart d'hora de joc s'ha començat a activar l'equip de Jorge Vilda. Mariona Caldentey ha creat les primeres ocasions destacades i Aitana Bonmatí ha començat el seu recital de passades i giragonses al mig del camp. Han estat els millors minuts d'Espanya en aquesta Eurocopa.

Desaparegudes Fran Kirby i Mead, l'única jugadora anglesa que ha creat perill de veritat ha estat White. La davantera del Manchester City ha marcat el seu gol al minut 37, però ha estat ben anul·lat per fora de joc. I la nova blaugrana Lucy Bronze, la lateral dret anglesa, ha estat la més activa de les locals, però no suficient per trastocar els plans de la selecció espanyola.

Pròrroga i remuntada anglesa

I a la segona meitat ha seguit l'espectacle. Anglaterra ha començat millor, però ha estat Espanya qui ha aconseguit el premi després d'uns primers minuts de molts i molts nervis i amb l'afició local bolcant-se en les seves jugadores.

Athenea del Castillo ha entrat al descans per Marta Cardona i aquest canvi ha suposat un abans i un després de les aspiracions ofensives de la selecció espanyola. Athenea, en una de les seves jugades des de l'extrem dret, ha encarat Rachel Daly i l'ha deixat enrere mentre entrava a l'àrea anglesa. I aleshores ha fet una passada de la mort cap a Esther González, la 9 espanyola, que ha enviat la pilota al fons de la porteria després de xutar des de la frontal de l'àrea petita.

Espanya, ja amb el marcador a favor, s'ha dedicat a resistir com ha pogut l'ofensiva constant d'Anglaterra. Hi ha hagut diversos canvis en el conjunt local i les angleses han començat a fer mal de veritat. Però la selecció espanyola ha demostrat resistència absoluta.

La catalana Laia Aleixandri i Sheila García han entrat per mantenir el marcador a favor. I els minuts han anat passant fins que Ella Toone, que havia entrat a la segona meitat, ha aprofitat una centrada lateral per empatar el partit al minut 84. Moltes queixes per una falta sobre Irene Paredes, però el VAR ha confirmat el gol.

I quan ningú s'esperava la pròrroga, ha arribat el temps extra. Però Anglaterra ha tingut més ocasions i ha generat més perill a l'inici. I Georgia Stanway s'ha inventat un increïble xut des de fora l'àrea al minut 96 que ha acabat al fons de la porteria.

I Espanya, a la desesperada, ha fet sortir al camp Amaiur Sarriegi, que ha estat la jugadora més perillosa de la selecció espanyola en els minuts finals. Tot i això, ja no hi ha hagut més gols i s'ha confirmat l'eliminació de la selecció espanyola a mans d'Anglaterra, que el proper dimarts jugarà les semifinals de l'Eurocopa femenina 2022 a Sheffield contra Suècia o Bèlgica.