La delicada situació econòmica del Barça obliga al club blaugrana a seguir molt de prop el mercat de jugadors lliures que puguin fitxar sense haver de pagar un traspàs i poder així reforçar-se afectant el mínim possible la tresoreria. En alguns fitxatges, com el de Ferran Torres, ha tocat rascar-se la butxaca, però altres noms com Andreas Christensen són molt interessants i no suposarien una despesa massa alta.

El Barça accelera per Christensen

El central danès del Chelsea, de 25 anys, acaba contracte amb els blue al final d'aquesta temporada, i segueix sense renovar, per la qual cosa molts rumors sobre la seva continuïtat s'han anat succeint en les últimes setmanes, en un cas semblant al dels seus companys a la defensa Antonio Rüdiger i Cesar Azpilicueta, i és que el Chelsea podria perdre gran part de la seva línia defensiva si no aconsegueix renovar-ne cap.

Andreas Christensen Europa Press

Christensen, jugant amb el Chelsea / Europa Press

Però centrant-nos en el danès, segons explica avui Mundo Deportivo, fonts de l'entorn del futbolista han confirmat que el FC Barcelona ha accelerat els seus contactes amb els agents per intentar tancar la seva arribada a Barcelona el pròxim estiu, amb un acord que seria de quatre anys més un cinquè opcional.

El Barça ha intensificat els seus moviments per Christensen perquè saben que el Chelsea està intentant renovar-lo, amb una oferta que també seria de quatre temporades. Thomas Tuchel intentarà que es quedi a Londres, però el Barça està molt atent al seu futur.

Una ganga al mercat

Si l'exjugador del Borussia Mönchengladbach decidís no continuar en el vigent campió d'Europa, immediatament es convertiria en una ganga del mercat. Perquè el seu nivell, encara que està lluny de ser dels millors centrals d'Europa, és més que suficient per formar part de les millors plantilles del panorama futbolístic continental i oferir garanties, i perquè seria una operació perfecta.

andreas christensen ferran torres chelsea manchester city europa press

Christensen intenta robar-li la pilota a Ferran Torres, nou jugador del Barça / Europa Press

Fitxar gratis un jugador de 25 anys i amb un gran present i futur és una oportunitat de mercat difícilment rebutjable ateses les circumstàncies que travessa el Barça. Amb Piqué en els últims anys de la seva carrera, el relleu ha de ser Eric Garcia i Ronald Araujo, però amb això no n'hi ha prou.

Mingueza no té el nivell, i poder comptar amb Christensen seria un salt de qualitat important. El Barça s'està movent ràpid i vol pressionar el jugador perquè no renovi i passi a formar part d'un projecte ambiciós i amb unes grans possibilitats de creixement com el blaugrana. L'última paraula la té l'encara futbolista del Chelsea.