Xavi Hernández té una manera molt particular de veure el futbol que il·lusiona a Can Barça per les seves similituds amb el projecte que Pep Guardiola encetava l'any 2008. Ambdós tècnics catalans tenen ADN Barça i van implantar normes tan sols prendre el càrrec. Però per tal de plasmar les seves idees sobre el terreny de joc, també van fer les seves particulars demandes pel que fa a fitxatges. Guardiola va demanar jugadors com Dmitro Chygrynskiy o Seydou Keita, mentre que Xavi també té alguns noms a la seva agenda de futuribles. 

Un d'ells és Andreas Christensen, central danès de 25 anys que interessa i molt a l'entrenador de Terrassa. Joan Laporta estaria encantat de fer front a l'operació de sabuda que el defensa central acaba contracte amb el Chelsea el pròxim mes de juny. En cas de convèncer-lo en la seva decisió d'aterrar al Camp Nou, el jugador arribaria amb la carta de llibertat sota el braç i es convertiria en el quart jugador que arriba a cost zero en la segona etapa de Laporta en la presidència blaugrana.

Joan Laporta gafas Barca EFE

Joan Laporta, amb ulleres de sol / EFE

El Chelsea es nega a deixar-lo marxar 

El milionari propietari rus del Chelsea, Roman Abramovich, sap que en Christensen té una assegurança defensiva pel present i pel futur. El futbolista ja va ser d'una importància capital amb la seva selecció durant la darrera Eurocopa. Dinamarca va ser una de les sensacions del torneig i Christensen era una de les pedres angulars de l'equip. 

El jugador ha fet el pas endavant que la seva carrera demanava i ara carrega amb unes responsabilitats jeràrquiques de les quals abans defugia. És per això que s'ha convertit en un pilar fonamental pels onzes de Thomas Tüchel i la seva característica línia de tres centrals. Una línia que podria veure's dissolta si Abramovich no aconsegueix fer els deures a temps. 

Andreas Christensen Europa Press

Andreas Chistensen conduint la pilota / Europa Press

Abramovich i el seu complicat paper

Doncs igual que el cas de Christensen és el d'Antonio Rüdiger. El central alemany també és un dels titulars indiscutibles al vigent campió d'Europa i acaba contracte aquest proper estiu. En el seu cas, és Florentino Pérez qui tracta de signar-lo. I per si fossin poques aquestes dues renovacions pendents, el club de Londres també veu com Thiago Silva acaba contracte en la mateixa data que els seus companys. 

Qui sembla més a prop de prolongar la seva vinculació amb els blues és el brasiler. Pel que fa a Christensen i a Rüdiger, hi ha la possibilitat que acabin els dos jugant a la Lliga de cara a la temporada vinent, un pel Barça i l'altre pel Reial Madrid. 

 

Imatge principal: Roman Abramovich, saludant a la seva afició / Europa Press