El Barça ha patit en excés per derrotar el Linares (1-2) a la Copa del Rei i ha hagut de remuntar el gol inicial d'Hugo Díaz amb les dianes de Dembélé i Jutglà a la segona meitat. Tot i la classificació, hi ha diversos jugadors assenyalats a les files blaugrana.

Alves, el més estimulant d'inici

L'atractiu més gran de tots, i amb molta diferència, pels aficionats blaugrana, era tornar a veure Dani Alves en un partit oficial amb la samarreta del Barça 1.689 dies després de l'última vegada. El brasiler era el més veterà d'una alineació amb 3 jugadors amb fitxa del filial: Nico, Jutglà i Ilias Akhomach.

dani alves linares copa del rey fcbarcelona cat

Alves ha jugat els 90 minuts / FC Barcelona

Veterans com Busquets o Alba feien presagiar que el Barça no havia de patir per mantenir el control del partit, i els primers minuts de joc, amb domini i arribades amb molt perill del Barça, en cap cas portaven a pensar el que passaria en el minut 19. Just després d'una gran ocasió d'Ilias, el Linares es posava per davant amb una rematada de cap d'Hugo Díaz que aprofitava la passivitat defensiva per superar Neto i afegir una dosi de pressió al Barça.

Ara per ara, al Barça li costa moltíssim remuntar un partit, per molt que el rival competeixi dues divisions per sota. El domini del Barça seguia sent constant, com no pot ser d'una altra forma, però amb un Linares encara més tancat defensant el motí aconseguit, les úniques arribades eren amb xuts des de fora de l'àrea, i els que no anaven desviats acabaven a les mans de Razak.

Triple canvi per capgirar el partit

Amb l'arribada al descans, Xavi Hernández ha volgut donar entrada a les armes que tenia a la banqueta i ho ha fet amb un triple canvi. Piqué, Frenkie De Jong i Ousmane Dembélé han entrat per intentar canviar les coses. I ho han aconseguit. Tot i que el guió semblava igual, amb l'únic perill del Barça arribant des de la llarga distància, així ha arribat l'empat.

Dembele Linares FC Barcelona

Dembélé, en l'acció del gol que suposava l'empat / FC Barcelona

Precisament Dembélé, enmig dels rumors sobre la seva renovació, ha provat sort des de lluny i ha trobat la col·laboració de Razak, que li ha passat la pilota per sota del braç i ha fet pujar l'1-1 al marcador de Linarejos. El Linares, lluny de defensar-se, ha gaudit de clares arribades amb l'igualtat al marcador, amb un gol anul·lat inclòs, però llavors ha aparegut Ferran Jutglà per marcar el segon amb una gran jugada individual i donar més tranquil·litat a Xavi, a qui se'l veia patir des de la banda.

Quatre jugadors no han donat la talla

Però tot i que el Barça ha aconseguit classificar-se, el partit a Linares ha deixat tres jugadors assenyalats i un que ha acabat amb un rendiment molt deficient.

El primer dels assenyalats és Neto, que ha donat sensació d'inseguretat en gairebé totes les accions. Amb els peus, molt poruc, i arriscant en situacions que no toca, i amb les mans, tres quarts del mateix. En el gol anul·lat surt molt perjudicat, però pocs minuts després una centrada ha impactat en el travesser davant la seva mirada inoperant. No mereix jugar la següent ronda.

Ilias Linares FCBarcelona

Ilias ha tornat a ser substituit al descans / FC Barcelona

Ilias Akhomach, tot i la seva joventut, té només 17 anys, no està aprofitant les oportunitats. Titular avui, ha marxat substituït al descans i tot i haver deixat alguns detalls de qualitat, li segueix faltant maduresa quan es planta davant del porter rival. És aviat, però cal esperar més d'un gran talent com el seu.

Oscar Mingueza segueix sense estar el nivell. A més, Xavi l'ha provat en moltes posicions durant el partit, i en cap d'elles ha ressaltat en excés. Ha tingut dies pitjors, però ha concedit massa en els minuts finals quan calia matar el partit definitivament.

riqui puig busquets linares copa rey efe

Riqui Puig, durant el partit a Linares / EFE

Riqui, castigat per Xavi

El jugador que més perjudicat ha quedat en el partit d'avui és Riqui Puig. El migcampista ha tornat a tenir l'oportunitat de sortir com a titular, a causa de les moltes baixes de l'equip, però ha passat totalment desapercebut. Ha filtrat algunes passades interessants, però s'ha vist superat pel partit i això no es pot permetre quan has de ser dels encarregats de dominar-lo. Xavi n'ha tingut prou amb 45 minuts i l'ha canviat a la mitja part.

El Barça ha guanyat, sí. El Barça ha passat de ronda, també. Però ha tornat a demostrar que hi ha moltes mancances i hi ha futbolistes que no donen la talla.