El FC Andorra de Gerard Piqué ha fet un doble ascens de categoria en només dos mesos, l'últim administrativament, i ha aconseguit el fet insòlit de pujar de Primera Catalana a Segona Divisió B. La Reial Federació de Futbol (RFEF) va considerar que el club andorrà era l'escollit per quedar-se amb la plaça del Reus a la categoria de bronze del futbol espanyol, segons el reglament, però no tothom està d'acord.

Ja hi va haver una ira desfermada a la xarxa, però també han atacat els clubs afectats. L'Hospitalet, l'entitat catalana que hauria d'haver agafat la posició del Reus, no va voler pagar els 452.022 euros que reclamava la RFEF per cobrir els deutes existents, i la mirada va passar cap als clubs que sí van abonar la quantitat reclamada.

L'Hospitalet considera "del tot injusta" l'adjudicació de l'Andorra com a beneficiari de la plaça i anuncia que "interposarem recurs davant el Consejo Superior de Deportes i denunciarem aquesta situació que va en contra de l'esperit esportiu". Una reclamació contundent del club català, que també ha agraït el suport dels clubs catalans que van seguir els passos de no pagar per quedar-se amb la plaça a 2aB.

Una actitud molt diferent a la de l'Inter City, un dels altres club que havien abonat la quantitat demanada a la RFEF. El conjunt alacantí ha felicitat l'Andorra per l'adjudicació de la plaça i no ha volgut fer-hi més sang. L'objectiu de l'Inter a partir d'ara serà treballar per aconseguir l'ascens esportiu aquesta mateixa temporada.

I finalment queda el cas del Zamora, l'altre equip que va pagar, però que s'ha quedat sense lloc. El club castellano-lleonès dirà la seva aquesta mateixa tarda i confirmarà les accions que emprendrà.