L'Andorra esgarrapa un punt d'or davant d'un impotent Espanyol (1-1) que torna a despertar fantasmes del passat. Des de l'arribada de Manolo González a la banqueta, l'Espanyol no coneix la derrota i amb aquest encadena 6 partits puntuant, però, tanmateix, l'empat davant els tricolors té gust de derrota per a un equip que torna a malgastar una altra bala. L'Andorra, per la seva part, arribava amb l'aigua fins al coll en una lluita descarnada per mantenir la categoria i els de Ferran Costa han presentat arguments més que decents per, fins i tot, emportar-se els tres punts d'un dels estadis més difícils de la categoria.

El partit, amb el 'picant' afegit de la presència de Gerard Piqué a la llotja, apuntava a una baralla a vida o mort per sumar els tres punts. Tanmateix, la realitat és que va ser una decepció que deixa sensacions completament contràries: els visitants surten reforçats, havent fet gal·la d'una gran gestió del partit i trasbalsant uns locals que, fins i tot sumant, fan la sensació d'estar perduts i a la deriva en la categoria.

Petxa Puado Espanyol Andorra / Foto: @fcandorra
Petxa i Puado durant l'Espanyol - Andorra / Foto: @fcandorra

Un Andorra molt atrevit posava contra les cordes a l'Espanyol

La primera part començava amb un Andorra agosarat que, lluny de semblar el cuer de Segona Divisió, posava en serioses dificultats a l'Espanyol. Els visitants no s'acoquinaven davant d'un dels grans de la categoria i sortien a mossegar. Encara que la possessió era dels locals, les ocasions les posaven els visitants. I tant va la gerra a la font que, al final, es trenca: després de diversos acostaments en botes de Julen Lobete i de Rubén Bover, seria Iván Gil qui estrenés el marcador amb una rematada des del costat esquerre de l'àrea que va ser directe a l'escaire dret.

Un golàs per a un Andorra que no abaixava els braços davant d'un Espanyol que semblava espavilar després de rebre el primer cop. Els periquitos van créixer amb la pilota i Keidi Bare, Jofre Carreras i Javi Puado van provar un Nico Ratti que amb prou feines havia tingut feina a la primera mitja hora. L'àrbitre assenyalava el descans i ambdós equips s'encaminaven cap al vestidor amb sensacions oposades: la satisfacció d'un Andorra que en va merèixer més, davant la impotència d'un Espanyol que començava a despertar fantasmes del passat.

Iván Gil gol Espanyol Andorra / Foto: @fcandorra
Iván Gil celebra el seu gol davant l'Espanyol / Foto: @fcandorra

L'Espanyol va créixer després del descans i les tornades van canviar

A la grada no li agradava el que estava veient i no va dubtar a mostrar la seva disconformitat amb l'actuació local. Luis Blanco (avui substitut de Manolo González, sancionat) havia d'estar d'acord amb la parròquia blanc-i-blava i no esperava més: donava entrada a Pol Lozano i a Gastón Valles en substitució de Keidi Bare i Victor Ruíz. Aquests eren el segon i tercer canvi de l'Espanyol després que Álvaro Aguado substituís un Nico Melamed lesionat al minut 26'. Els canvis no tardarien a donar els seus fruits: els locals van continuar creixent i només 6 minuts després, Martin Braithwaite aprofitava un centre d'Omar El Hilali per posar les taules al lluminós.

Semblava que l'Espanyol anava a més i, de fet, només Ratti i el pal van impedir que Braithwaite s'anotés un segon gol al seu compte particular. Amb el pas dels minuts, l'envestida blanc-i-blava afluixava i l'Andorra semblava tornar a la imatge inicial aprofitant les seves oportunitats a la contra per fer mal als periquitos. Els visitants, coneixedors de la seva crítica situació i de la importància de puntuar en un dels camps més complicats de la categoria, aprofitaven cada ocasió que tenien per esgarrapar uns segons al rellotge.

Braithwaite Espanyol Andorra / Foto: @RCDEspanyol
Braithwaite va posar les taules al marcador de l'Espanyol - Andorra / Foto: @RCDEspanyol

Un empat que deixa sensacions oposades

Amb tot arribem a un tram final on els de Ferran Costa es van encarregar d'adormir el partit. L'Espanyol continuava insistint, però no espantava un Andorra que posava els seus esforços en defensar-se i en aprofitar les seves oportunitats. La insistència dels locals i els contraatacs dels visitants passaven factura a ambdós equips, deixant reflectit el desgast físic en les lesions de Diego González i Javi Puado durant la recta final del partit.

Se succeïen les substitucions i, mentrestant, tan sols Gastón i Braithwaite remataven tímidament però sense arribar a inquietar Ratti. Amb això arribàvem al final d'un enfrontament on Espanyol i Andorra empataven a tot i sumaven un punt que deixa sensacions oposades: a l'Espanyol no li serveix per a res i gasta una bala més en la seva persecució de la primera plaça, mentre que l'Andorra suma un punt que té gust de glòria i que els apropa a la salvació.

Amb aquest resultat, els periquitos sumen 59 punts, són tercers i poden tancar la jornada caient fins a la quarta posició. Els tricolors, per la seva part, tenen 36 punts i es col·loquen a sol dos de la permanència. Sens dubte, s'espera un tram final de temporada on cada punt és or i un empat com el d'avui pot ser clau en l'esdevenir de cada equip.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!