Al Reial Madrid continuen estant de dolç. Amb el pas a vuitens de la Champions League amb el primer lloc assegurat després de la seva contundent victòria contra el Nàpols, i el seu plàcid triomf contra el Granada que els manté en el colideratge juntament amb Girona, Florentino Pérez pot estar satisfet amb la temporada de moment.

Però el president blanc mai no està tranquil. Amb el fitxatge de Kylian Mbappé en l'horitzó, en espera que s'acabi el seu contracte amb el Paris Saint-Germain, en la direcció esportiva madridista ja busquen com reforçar-se en altres posicions. I un dels llocs on buscaran fitxatges, després que Fran García no hagi complert les expectatives i que Ferland Mendy no aconsegueixi ser regular per culpa de les lesions, és el lateral esquerre.

Alphonso Davies Bayern de Munic / Foto: Europa Press - Marcel Engelbrecht
Alphonso Davies amb el Bayern de Munic / Foto: Europa Press - Marcel Engelbrecht

Davies, l'elegit per al lateral

El fitxatge perfecte per al costat esquerre de la defensa és Alphonso Davies. El canadenc fa temps que està al radar dels merengues, i sembla que per fi podrien llançar-se a buscar la seva compra. Saben que el Bayern de Munic és un club difícil amb el qual negociar. Però la situació del jugador, que acaba contracte el 2025, fa que el conjunt bavarès es vegi obligat a traspassar-lo al pròxim estiu si vol treure un benefici econòmic pel jugador. El que facilita la seva arribada al Santiago Bernabéu el 2024.

Però la qualitat de Davies no ha cridat l'atenció només del Madrid, sinó que alguns dels principals clubs de la Premier League s'han interessat pel lateral. Aquests són Chelsea, Manchester United i Liverpool. Els dos primers no passen pel seu millor moment, i el fitxatge del canadenc ajudaria a consolidar la seva defensa per tornar a lluitar per títols. Els reds, en canvi, saben que el seu fitxatge seria fer un pas endavant per facilitar la seva lluita pel títol de Lliga amb el Manchester City.

Alphonso Davies / Foto: Europa Press - Nigel Keene
Alphonso Davies conduint el pilota / Foto: Europa Press - Nigel Keene

El sentiment per sobre dels diners

El principal avantatge dels anglesos sobre el conjunt blanc és el seu potencial econòmic. Saben que poden pagar el preu que els demani el Bayern, que seria al voltant dels 50 milions d'euros. Un preu alt, però considerablement menor al valor del jugador, ja que es trobaria el seu últim any de contracte.

Però Florentino està tranquil sabent que el jugador prioritzarà el Madrid per sobre dels diners. Davies mai no ha negat el seu amor pel conjunt blanc, i veient l'exemple de jugadors com a Jude Bellingham, sap que podria guanyar-se el lloc i l'afecte dels merengues fàcilment. Si el jugador es manté convençut de la seva decisió, no serà difícil per als blancs acordar la seva compra el pròxim estiu.