La situació econòmica del Barça és difícil de combatre a hores d'ara. El conjunt blaugrana té liquiditat per tal d'invertir en més fitxatges, però la massa salarial de la plantilla és massa alta per inscriure a tots els futbolistes del vestidor a la Lliga Santander. El fair play financer és el problema que més ha ocupat a la cúpula directiva culer en els darrers anys, i durant la present temporada, no serà menys.

Frenkie de Jong no és una venda obligada

La permanència de Leo Messi al club era inassumible i tampoc ho serà la de Frenkie de Jong si no es redueix el sou. No és que els emoluments del neerlandès siguin tan estratosfèrics com ho eren els de l'astre argentí, però el fet que sigui un dels futbolistes cridats a deixar el club durant el present mercat de fitxatges fa que el seu sou sigui el principal reclam d'atenció.

Frenkie de Jong Barça / Foto: EFE
Frenkie de Jong, durant un partit de pretemporada amb el Barça / Foto: EFE

Els capitans també han estat citats per Joan Laporta per retallar-se el sou, però Frenkie de Jong ha estat el cas especial que també ha passat pels despatxos de can Barça. El club vol que es quedi i compta amb ell de cara al futur, però els prop de 80 milions que s'han acordat per la seva venda al Manchester United o al Chelsea fan que sigui un actiu transferible de cara a la temporada vinent. A més a més, i segons va avançar el director del diari Sport Lluís Mascaró a 'Directo Gol', Frenkie de Jong "passaria a cobrar 25 milions d'euros nets" la pròxima temporada. Sigui com sigui, si l'ex de l'Ajax accedeix a rebaixar-se el sou, la seva venda no és obligada.

L'entorn de Frenkie de Jong es nega a discutir el sou

L'amor de Frenkie de Jong i de la seva parella pel Barça i per la seva nova vida a Barcelona és immens, però aquest sentiment deixa de ser genuí quan es parla de la seva retribució econòmica. Segons diversos mitjans, en una primera instància l'entorn de Frenkie de Jong havia rebutjat discutir el sou del futbolista, però si tan feliç és a Barcelona, no li quedarà més remei que accedir a les demandes del club i rebaixar-se el sou en la quantitat que Joan Laporta li indiqui.

Frenkie de Jong camiseta Barca escudo FC Barcelona
Frenkie de Jong, en la presentació de la samarreta de la darrera temporada / Foto: FC Barcelona

I és que tan real és la possibilitat que de Jong marxi com que es quedi. El Chelsea té potencial econòmic per oferir-li un sou superior que l'entitat catalana, però segons Mundo Deprtivo, el conjunt blue vol assegurar-se el "sí" del '21' del Barça per tal de no protagonitzar un altre ridícul al mercat. El Barça estaria satisfet amb l'oferta dels britànics, però primer vol assegurar-se si el jugador fa com Dembélé en el seu dia i es predisposa a adaptar-se a la realitat de la massa salarial.

Així doncs, i tot i que Sport assegura que Mateu Alemany anirà amb tot per fitxar Bernardo Silva, també destaca que l'arribada del talentós interior portuguès no es regeix a la sortida del mig centre del Barça.