Aquest cap de setmana al Gran Premi de Catalunya sembla que tampoc serà el de Fernando Alonso. Si el seu McLaren Honda encara no és el pitjor cotxe de graella, tot i que no ha acabat cap cursa, aquesta vegada ha fet un pas més per aconseguir el premi. Només dos revolts als primers entrenaments lliures de divendres perquè se li trenqués el motor i hagués d'abandonar.

Perdent líquid, perdent oportunitats i perdent curses. No hi ha manera d'avançar. Ni el mateix Alonso es pot creure el què s'està veient. Tot sembla esperar que serà un nou Gran Premi en blanc per a l'asturià. I qui sap si el miracle per a ell ara és acabar la primera cursa d'aquest Mundial al Circuit de Barcelona-Catalunya.

A la segona sessió ha millorat respecte les baixes expectatives. Un total de 21 voltes completades amb el nou motor, però últim classificat de la sessió a més de tres segons del primer. Resultats desastrosos en un cap de setmana que comença de la pitjor manera possible.

Hamilton mana a Montmeló

Al Circuit de Barcelona-Catalunya només hi ha un nom propi, però dos escuderies. Lewis Hamilton s'ha imposat en les dues sessions a Montmeló per davant el seu company d'equip Valtteri Bottas. Molt poca la diferència entre els dos Mercedes, que han començat un gran cap de setmana.

Per darrere d'ells, els dos Ferrari repetint les posicions en les dues sessions. Kimi Raikkonen ha estat tercer i Sebastian Vettel ha estat quart. I la mateixa tònica a la tercera fila amb els dos Red Bull (Verstappen i Ricciardo).

Millorant molt el rendiment del seu company d'equip, Carlos Sainz ha aconseguit entrar en les dues sessions de lliures dins el top 10. Desè en la primera sessió i repetint plaça a la segona. A menys d'un segon i mig de Hamilton, encara recollint dades de funcionament del seu monoplaça de cara a la qualificació de dissabte i la cursa de diumenge.

Montmeló torna a ser el centre del món del l'automobilisme i arriba amb moltes novetats com és habitual. Les primeres cartes s'han deixat sobre l'asfalt, però encara no està tota la mà mostrada perquè cada equip té les seves armes ben guardades. La qualificació donarà les primeres pistes.