El Comitè Olímpic Alemany (DOSB) ha manat de tornada al seu país a un dels entrenadors de l'equip ciclista Patrick Moster, per animar Nikias Arndt, un dels seus esportistes, a superar dos rivals africans al crit d'"atrapa els camellers". Quan l'eritreu Amanuel Ghebreigzabhier i l'algerià Azzedine Lagab estaven per davant del ciclista alemany en la cursa.

entrenador alemany

Moster ha demanat disculpes per aquestes paraules des de Tòquio, fent-ho en diferents mitjans de comunicació, malgrat això el Comitè Olímpic Alemany ha actuat amb contundència, encara que valora les paraules de l'entrenador: "Estem convençuts que és correcta la disculpa de Moster. Però amb la seva relliscada vulnera els valors olímpics de joc net, respecte i tolerància," apunta el president del DOSB, Alfons Hörmann, en un comunicat.

Niklas Arndt condemna les paraules del seu entrenador

Arndt, que va acabar en la dinovena posició, quedant-se 3:45 minuts de Primoz Roglic, el guanyador de la prova, va demostrar estar en desacord amb les paraules del seu entrenador: "Estic commocionat i clarament vull dir que em distancio de les seves paraules, les paraules utilitzades són inacceptables", va comentar a través del seu compte de Twitter. No va ser l'única persona de l'àmbit del ciclisme alemany que va comentar la notícia, Rudolf Scharping, president de la Federació Alemanya de Ciclisme va qualificar la frase d'"intolerable".

El moment va ser gravat i mostrat en televisió i ràpidament es va convertir en viral a Alemanya i més tard a tot el món, minuts després va causar una fort enrenou a les xarxes socials i va passar a estar en boca de tots.

La resposta d'un dels afectats

L'algerià Azzedine Lagab va expressar el seu malestar en el seu compte de Twitter. Va reivindicar la seva figura com a esportista d'elit, ironitzant sobre que no hi ha una prova de curses de camell en els Jocs i que ell va anar a competir en ciclisme.

Tweet Lagan

Lagab va quedar en la 36a posició en la prova individual de contrarellotge, una disciplina molt exigent que va finalitzar amb la victòria de l'eslovè Roglic, que va obtenir la medalla d'or. Al podi el van acompanyar el neerlandès Dumoulin i l'australià Dennis.

No ha estat l'únic episodi racista que s'ha viscut en aquests Jocs. Demóstenes Karmoiris, un periodista grec, va fer un comentari ridiculitzant els ulls del sud-coreà Jeoung Young Sik, que estava jugant un partit de tennis de taula contra Panagiotis Gionis. El periodista va ser acomiadat immediatament.

 

Imatge principal. Niklas Arndt / EFE