Sembla mentida, una broma de mal gust, però és tan real com la vida mateixa.

Ben entrat ja el segle XXI, el comentarista d'una cadena de televisió pública europea, l'ERT de Grècia, va dedicar part de la retransmissió d'un partit de tennis de taula dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 a atacar un esportista sud-coreà simplement per la seva raça y6 per estar competint contra un jugador grec.

Les xarxes socials exploten

"Els coreans no poden jugar a tennis de taula. Els seus ulls estan entretancats, així que no puc entendre com poden veure la pilota movent-se d'un costat a un altre", va arribar a afirmar Demóstenes Karmoiris. El sud-coreà Jeoung Young Sik, per cert, el va guanyar el grec Panagiotis Gionis.

Aquesta no era la primera vegada que Karmoiris es veia embolicat una polèmica amb motiu dels Jocs Olímpics, doncs fa uns dies ja va generar enrenou un comentari seu en el qual va acusar la tiradora grega Anna Korakaki, or i bronze en Riu 2016, d'haver "espatllat" la participació de Grècia en Tòquio després de quedar sisena.

I és que els Jocs Olímpics de Tòquio estan sent un gran exemple de l'enorme camí que encara queda per recórrer en la lluita contra el racisme. Aquest mateix dimecres, sense anar més lluny, l'entrenador de ciclisme alemany Patrick Moster ha estat enxampat mentre anomenava els corredors africans o de l'Orient Mitjà "genets en camell", tal com informa International Business Times.

ERT

Acomiadament immediat

Les apreciacions racistes del locutor grec no van tardar a viralitzar-se a les xarxes socials, fins a generar-se una enorme campanya en contra de l'ús d'aquest tipus de missatges, i menys en una televisió pública. "Si és tan estúpid com per descobrir com funciona la visió, potser no hauria de ser a la televisió compartint els seus pensaments", ha afirmat un periodista coreà. "M'agradaria preguntar-li a aquest home com pensa sense cervell", afegeix un altre usuari.

"Els comentaris racistes no tenen cabuda a la televisió pública. La col·laboració entre ERT i Dimosthenis Karmiris acaba avui, immediatament, després del programa matutí", ha acabat anunciant la televisió pública grega, una ràpida reacció que ha estat aplaudida a les xarxes socials.

 

Imatge principal: el tennis de taula és un dels esports més espectaculars dels Jocs Olímpics / EFE